Nieuws

Google en Amazon trekken stekker uit apps voor Apple Watch

Zonder aankondiging hebben Google en Amazon de ondersteuning voor enkele grote apps op de Apple Watch stopgezet, en zij zijn niet de enigen.

De afgelopen weken verloor de Apple Watch App Store drie belangrijke apps: Google Maps, Amazon en eBay. De stopzetting gebeurde zonder enige vorm van aankondiging of waarschuwing in alle drie de gevallen. Het was website Apple Insider die het nieuws eerst rapporteerde.

Google, Amazon en eBay hebben eind april elk een update uitgevoerd aan hun iOS-apps, die ondersteuning voor WatchOS afvoerde. Geen van de bedrijven gaf op het moment zelf een reden op voor het dumpen van de WatchOS-versie. De Amazon-app was niet meteen de meest noodzakelijke app voor een smartwatch, je kon er de online winkel mee op je smartwatch openen. Ebay en Google Maps zijn grotere verliezen: de eBay-applicatie liet gebruikers hun lopende veilingen in de gaten houden en Googles kaarten-app voorziet richtingaanwijzingen op je pols.

[related_article id=”211186″]

Ondertussen heeft één bedrijf laten weten dat het vertrek niet definitief is. Google stelde in een antwoord aan Engadget dat het de Google Maps app op watchOS “in de toekomst” opnieuw verwacht te ondersteunen. eBay en Amazon hebben nog niet gereageerd.

De media merken op dat de drie niet de enigen zijn die Apples smartwatch-platform stilletjes hebben verlaten. Ook de grote Amerikaanse winkelketen Target heeft zijn applicatie afgevoerd, net als reiszoekmachine TripAdvisor. Apple Insider speculeert dat de verwijdering van de verschillende apps waarschijnlijk een teken is dat de programma’s niet veel succes hadden op WatchOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business