Zo volg je Microsofts Surface-aankondiging vanop de eerste rij

Microsoft plant vandaag een evenement in New York om een Surface Laptop en cloudversie van Windows 10 aan te kondigen. Zo volg je het nieuws vanop de eerste rij.

Microsoft kondigt later vandaag nieuwe hardware en software aan tijdens een evenement in New York. De verwachting is dat de computergigant zijn antwoord op de Chromebook aan het publiek zal presenteren.

Er doen al langer geruchten de ronde over een afgeslankte versie van Windows 10 die moet concurreren met Googles Chrome OS. Het besturingssysteem zal “Windows 10 Cloud” of “Windows 10 S” heten, en moet Microsoft met name een duw in de rug geven in het onderwijs, waar Chromebooks steeds populairder worden.

[related_article id=”214764″]

Het evenement zal zich volledig op deze belangrijke onderwijsmarkt richten, zoals ook de hashtag #MicrosoftEDU doet vermoeden. Naast het nieuwe besturingssysteem verwachten we ook de onthulling van een Surface Laptop als Windows-alternatief voor de Chromebooks. Van die laptop werden eerder al meer details en beelden gelekt.

Mogelijk verrast Microsoft ons nog met enkele andere aankondigingen, maar wellicht houdt het zijn belangrijkste nieuws voor ontwikkelaarsconferentie Build later deze maand en richt dit evenement zich volledig op de onderwijsmarkt.

Microsofts evenement gaat van start om 9u30 plaatselijke tijd in New York, ofwel 15u30 hier bij ons. Je kan de aankondiging live volgen via deze livestream. Natuurlijk kan je het nieuws ook kort daarna op TechPulse lezen.


Lees ook:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business