Nieuws

McLaren F1 lanceert eSports-wedstrijd met simulator-job als beloning

Heb je altijd al eens voor een F1-team willen werken? Denk je dat je de allersnelste online racer bent? McLaren gaat de uitdaging met jou aan en geeft je een job in de simulator als beloning.

Het team van McLaren F1 is op zoek naar een voltijdse simulatorpiloot en schakelt hiervoor de eSports community in. Samen met Logitech bundelen ze de krachten om de beste online racers te vinden wereldwijd. Wie de allersnelste is, krijgt een éénjarig contract bij McLaren om fulltime in de simulator te testen. Volgens McLaren de absolute droomjob voor elke gamer die van racespellen houdt.

GT Academy

Hoe gaat het in zijn werk gaan? De details zijn voolopig nog behoorlijk onduidelijk. McLaren werkt voor dit project samen met Darren Cox, de man achter Nissans GT Academy dat via gamers al enkele succesvolle racepiloten heeft gehaald. Het spel Gran Turismo zorgde daar voor de schifting, voordat de rijders op een echt circuit het verschil konden maken.

[related_article id=”212257″]

Het is voorlopig nog onduidelijk welk spel McLaren gaat inschakelen, maar de kans zit erin dat het opnieuw Gran Turismo wordt. Er is zelfs vreemd genoeg sprake van een mobiele app aan om je bewijzen dat je goed online kan racen. De details zijn nog vaag, maar de finale zal uit 10 deelnemers bestaan die digitaal de snelste tijd hebben gereden. Het evenement zal

Het is echter niet de bedoeling om zoals in Nissans GT Academy op het echte circuit te schitteren. Je blijft virtueel racen bij McLaren, maar dan wel in hun high tech simulator.

Simulator

Zak Brown, executive director bij McLaren: “Dit is niet alleen een gigantische opportuniteit voor de gaming industrie, maar ook voor McLaren en heel de motorsporttak. We hebben lang de evolutie van online gamers gevolgd; de parallellen tussen de virtuele wereld en de echte hebben nooit dichterbij geweest”

Waarom zoveel moeite steken voor een job in de simulator? Vandaag de dag spelen deze simulatoren een bijzonder grote rol. Alle data wordt vooraf getest in de virtuele wereld, zodat elk F1-team zijn voorbereiding kan maximaliseren nog voordat het raceweekend van start gaat. Alle verschillende configuraties worden vooraf getest, zodat het weekend enkel nodig is om alles te finetunen.

Zak Brown: “Dit concept is cruciaal voor ons. We hebben twee simulatorplatformen die extra ondersteuning nodig hebben. De selectie wordt cruciaal, hard, maar tegelijk ook boeiend. De winnaar wordt effectief een jaar lang onderdeel van het McLaren-team. De allerbeste job voor een gamer.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business