Nieuws

Gelekte specificaties tonen nieuwe Intel Core i9-processors

Tot voor kort hadden we bij Intel-cpu’s de keuze tussen de Core i3, i5, i7 en het compacte Core m. Op een uitgelekte online slide blijkt dat we binnenkort een nieuwe telg in de blauwe processorfamilie mogen verwelkomen.
[related_article id=”212683″]

Een foto van een gelekte Powerpoint-slide geeft meer informatie prijs over de specificaties van de komende Intel Core-processors. De informatie komt van een gebruiker van het AnandTech-forum. Op de slide is sprake van vier Intel Core i9-processors op de Skylake X-architectuur en twee Intel Core i7-processors op de Kaby Lake X-architectuur. Intel zet dus een tegenoffensief in nadat AMD zijn Ryzen-cpu’s uitbracht.

Twaalf rekenkernen

Het nieuwe topmodel, de Core i9-7920X, zou 12 rekenkernen bevatten die goed zijn voor 24 threads. De Skylake X-cpu’s bieden ondersteuning voor quadchannel ddr-2666-geheugen, terwijl dat bij de Kaby Lake X-modellen dualchannel is. De thermal design power (TDP), oftewel het vermogen dat het koelsysteem van een chip kan afvoeren, bedraagt respectievelijk 140 en 112 watt. In de tabel hieronder kan je de specificaties van elke chip aflezen.

[related_article id=”210191″]

Op de website Userbenchmark krijgen we meer informatie hoe de nieuwe processoren presteren. De i9-7920X behaalt een single core- en multi core-score van respectievelijk 130 en 1760 punten. Dat is een tikkeltje hoger dan de i7-6950X, het huidige topmodel. Die heeft tien rekenkernen en haalt een single core- en multi core-score van respectievelijk 116 en 1525 punten. Mogelijk zijn de huidige scores wel nog niet accuraat. De i9-7920X was immers geklokt op 2,9 GHz, wat lager is dan eerst uitlekte. Daarnaast zijn de scores gebaseerd op een enkele chip en de resultaten kunnen per processor schommelen.

Vermoedelijk lanceert de processorfabrikant zijn cpu’s tijdens de E3-gamebeurs, die loopt van 13 tot 15 juni. Volgens geruchten mogen we de processors in juni verwachten, behalve het topmodel Core i9-7920X waar we twee maanden langer op zouden moeten wachten. Er zijn nog geen prijzen bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business