Nieuws

OnePlus stopt met verkoop OnePlus 3T

Amper een half jaar na de lancering van de OnePlus 3T plant de fabrikant al om met de verkoop te stoppen. Wie er nog één wil, moet snel handelen.

Wie nog een OnePlus 3T wil, moet er snel bij zijn. OnePlus produceert geen nieuwe toestellen meer zodat de telefoon onbeschikbaar wordt zodra de huidige stock verkocht is. Dat vertelt OnePlus zelf bij monde van een werknemer op het forum van de fabrikant. De OnePlus 5 verschijnt normaal deze zomer pas officieel op het toneel, waardoor het niet duidelijk is waarom OnePlus de verkoop van de voorganger nu al afrondt.

De fabrikant heeft de gewoonte een oud model van zijn telefoon onmiddellijk en integraal te vervangen door een nieuw exemplaar. Zo verdween de OnePlus 3 uit de rekken bij de lancering van de OnePlus 3T. Dat is een unieke strategie: zowat alle andere merken blijven een eerdere versie van hun vlaggenschip nog verkopen naast de nieuwste versie, en dat aan een fikse korting. Vermoedelijk besliste OnePlus dat het financieel niet interessant is om de 3T te blijven produceren terwijl de 5 om de hoek staat. De fabrikant heeft immers niet de marge om toestellen met korting te verkopen, aangezien de prijs van OnePlus-smartphones zo laag mogelijk wordt gehouden. Zodra de OnePlus 5 op de markt komt, wordt het op die manier quasi onmogelijk voor OnePlus op de 3T nog met winst aan de man te brengen.

In dat opzicht is het logisch om nu al bekend te maken dat de voorraad van de 3T op z’n einde loopt. Het gevoel van schaarste kan de verkoop opnieuw aanwakkeren. Die techniek zit in het DNA van OnePlus, dat z’n eerste telefoons alleen op (relatief zeldzame) uitnodiging verkocht.

De fabrikant belooft wel dat het de OnePlus 3 en de OnePlus 3T zal blijven ondersteunen met software-updates, al kan die claim op het forum op de nodige scepsis rekenen. OnePlus maakte immers dezelfde beloftes met de OnePlus 2 en de OnePlus X, en die toestellen worden helemaal niet regelmatig van updates voorzien.

Wij vonden de OnePlus 3T een uitstekende telefoon met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding, die desalniettemin moest onderdoen voor de OnePlus 3 wat dat laatste betreft. Ook vandaag is de 3T nog een verstandige koop, zeker aangezien de prijs momenteel 439 euro bedraagt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business