Nieuws

Bekijk Microsofts originele visie voor de Lumia 950 (XL)

De Lumia 950 en 950 XL draaiden op een flop uit. Microsofts initiële visie voor de smartphones had dat fiasco mogelijk kunnen voorkomen.
De Lumia 950 en Lumia 950 XL werden zo’n 1,5 jaar geleden gelanceerd. Windows Hello en de bijhorende irisscanner werden enthousiast onthaald en ook Windows Continuum kon op veel bijval rekenen. Nadat bleek dat Windows Continuum niet vlot werkte en dat Microsoft had gekozen om zijn vlaggenschip van een goedkope kunststoffen behuizing te voorzien, bleef er echter weinig van dat enthousiasme over. Windows Central heeft zijn handen gelegd op foto’s en een video van Microsoft, waarin het bedrijf zijn oorspronkelijke visie voor de toestellen toont. Een hoop ideeën van de Amerikaanse firma belandden jammer genoeg in de prullenbak.

Surface Pen en gestures

In de video is te zien dat Microsoft initieel zijn Surface Pen aan de Lumia 950 wou toevoegen. Deze zou apart verkocht worden en zou het beste van Microsoft zijn mobiele platform naar boven halen. Verder kan je een glimp opvangen van de gestures die de Windows-maker aan zijn toestellen wou toevoegen. Microsoft spreekt over ‘Active Sides’ die detecteren wanneer je de smartphone vasthoudt.Uit eerder gelekte screenshots blijkt dat Microsoft deze functie wou inzetten voor een hoop verschillende opties. Zo kan je gestures instellen om het scherm te activeren, kan je de positie van het klavier wijzigen door tweemaal te tikken op de zijkant van de smartphone en kan je inkomende telefoons opnemen door het toestel bij je oor te houden.
Beeld: Windows Central

Slim hoesje

Op een foto die Windows Central in handen kreeg, is te zien dat Microsoft een slim hoesje voor zijn vlaggenschepen wou maken. In het hoesje is een ronde uitsnijding gemaakt, waarin meldingen te zien zijn. Ook zou het hoesje een houder bevatten voor de pen. Net zoals de Surface Pen zou je dit hoesje afzonderlijk van de telefoons moeten aanschaffen.

Zakelijk

Opvallend aan het filmpje en de extra functies die nooit het daglicht zagen, is hoe zakelijk alles oogt. Microsoft toont in zijn video hoe je de Lumia 950 kan inzetten tijdens vergaderingen en om te werken achterin een taxi. Het strakke design van de smartphones die in het filmpje te zien zijn, de Surface Pen en het hoesje dragen bij aan dat gevoel. Het plastic toestel met optionele felle kleurtjes dat op de markt verscheen, staat hiermee in schril contrast.https://www.youtube.com/watch?v=PLj8StugdB8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business