Nieuws

YotaPhone 3 komt eraan

De opvolger van de smartphone met twee schermen behoudt zijn basisidee, maar wordt net iets beter. Kan hij nu wel doorbreken?

De Yotaphone 2 krijgt een opvolger. Drie jaar geleden wist deze Russische smartphone redelijk wat aandacht te trekken vanwege zijn innovatieve basisidee: twee schermen, maar dan anders. We kennen de twee schermen zoals LG ze vorig jaar probeerde te lanceren, waarbij bovenaan een klein balkje fungeerde als tweede scherm dat altijd aanstond. Yotaphone vatte het echter letterlijk op: aan elke kant van het toestel een scherm.

Daarbij kreeg je aan de voorkant een normaal, degelijk scherm, terwijl de achterkant bestond uit een soort e-inkscherm. Die achterkant fungeerde als een groot n,otificatiescherm waarop je steeds je meldingen kon aflezen en het uur, zonder dat je batterij eronder leed. Niettemin die poginen deed de batterij het belabberd.

De opvolger werd nu voorgesteld op een persconferentie in Noord-China. Die zal een pak betaalbaarder worden dan zijn voorganger. De Yotaphone 2 werd gelanceerd aan 700 euro, terwijl de derde versie voor 64 GB opslag 350 euro zal kosten en de versie met 128 GB 450 euro. Het toestel zal eerst verschijnen in Rusland en China, en het is niet zeker dat het beschikbaar zal worden voor de rest van de wereld.

Veel details kennen we verder nog niet. De achterkant zal opnieuw een e-inkscherm krijgen, terwijl het scherm aan de voorkant AMOLED op 5.5 inch zal gebruiken. De processor van dienst is de zeer capabele Snapdragon 625 die je ook vindt in de Moto Z Play en de Blackberry KeyOne. Later deze zomer komt fabrikant Yota Devices met meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business