Nieuws, Tips

Zo krijg je de ‘New Releases Radio’ van Google ook op jouw smartphone

Google rolde in alle stilte een gepersonaliseerd radiostation met een dagelijkse dosis nieuwe muziek uit, exclusief voor Galaxy S8-eigenaars. Via een omweg kan iedereen er mee aan de slag.

Google introduceert een ‘New Releases Radio’ op Google Play Music. De functie komt exclusief naar Samsung-toestellen geactiveerd na 29 maart. Lees: de Samsung Galaxy S8 en S8+. Je kan de nieuwe feature helemaal vergelijken met de New Releases Radar op Spotify. Het radiostation wordtfrequent geüpdatet met nieuwe nummers gebaseerd op jouw smaak. De exclusiviteit voor Samsung kadert in een deal waarbij de Play Music-app als standaard muziekspeler wordt meegeleverd met de Galaxy S8. Eigenaars van dat toestel kregen eerder ook al 3 maanden gratis toegang tot de Play Music-abonnementsdienst.

Gelukkig hoef je geen Galaxy S8 te hebben om van de New Releases Radio gebruik te maken. Via een kleine omweg kan je het radiostation op ieder toestel beluisteren, aldus Reddit. Om er van te genieten, moet je wel abonnee van Play Music zijn (betalend of met een trial). Log op de muziekdienst in via je browser en klik op deze link.

Play Music zal laden, waarna je het zogezegd exclusieve station te zien krijgt. Klik nu op ‘Toevoegen aan bibliotheek’. Google slaat het station vervolgens op onder het corresponderende tabblad bij je eigen bibliotheek. De wijziging wordt doorgevoerd voor al je toestellen. Voortaan kan je de exclusieve radio ook via je smartphone beluisteren.

Wie het bovenstaande niet wil doen, hoeft vermoedelijk gewoon geduld uit te oefenen. We denken dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens Google de functie universeel uitrolt. Om te concurreren met Spotify kan de internetreus het zich immers niet permitteren om een populaire functie te lang achter te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business