Nieuws

Pulse: Tesla nu waardevoller dan BMW en Samsung Galaxy Note 8 lanceert in augustus

Ook in deze Pulse: Spotify landt in de Windows Store, Europa plant strenge sancties tegen cyberciminelen en Honda-fabriek platgelegd door WannaCry-aanval.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Tesla nu waardevoller dan BMW

De marktwaarde van Tesla is in de voorbije drie maanden al voorbij GM en Ford geklommen, en laat nu ook BMW achter zich. Daarmee is het bedrijf van Elon Musk nu de vierde waardevolste autobouwer ter wereld. Dat schrijft ExtremeTech. Het moet alleen nog Toyota, Daimler en Volkswagen voor zich dulden. Tesla heeft momenteel een marktwaarde van 60,28 miljard dollar, hoewel het vorig jaar maar 76.230 auto’s heeft verkocht. BMW verkocht 2,4 miljoen wagens en heeft een marktwaarde van 54,77 miljard dollar. De waarde van Tesla is niet gebaseerd op verkoop, maar op een beloftevolle toekomst. Investeerders geloven momenteel nog in Musks visie voor Tesla en een elektrische toekomst voor de auto-industrie.

2. Samsung Galaxy Note 8 lanceert in augustus

Samsung heeft de kater van de Note 7 verwerkt en richt zijn blik op de toekomst met de nakende lancering van de Galaxy Note 8. Die zal volgens Reuters in augustus worden gepresenteerd. Dat ligt in lijn met de lanceringsdata van eerdere generaties in de Note-reeks. De Note 8 zou nog iets groter zijn dan de Galaxy S8+ en worden uitgerust met een dubbele camera, een primeur voor Samsung.

3. Spotify landt in de Windows Store

Spotify is vanaf nu beschikbaar in de Windows Store, nadat Microsoft de komst van de streamingdienst eerder op ontwikkelaarsconferentie Build had aangekondigd. De Spotify-app is identiek aan de versie die je online kan downloaden en werd gebouwd met behulp van Microsoft Centennial Desktop Bridge. Het is dus geen Universal Windows App en draait uitsluitend op de desktop, niet op mobiel of Xbox. Spotify is desalniettemin een belangrijke toevoeging voor de Windows Store als Microsoft van Windows 10 S een succes wil maken.

4. Europa plant strenge sancties tegen cyberciminelen

De Europese Unie zal strenger optreden tegen cybercriminelen. Een gezamenlijke ‘toolbox van cyberdiplomatie’, bestaande uit een set van regels en sancties, moet het aantal cyberaanvallen terugdringen. Dat schrijft Smartbiz. De sancties die mogelijk worden opgelegd aan cybercriminelen zijn nog niet bekend. Wel zegt de EU dat het plant om “ten volste gebruik te maken van de maatregelen binnen het Buitenlandse beleid en Veiligheidsbeleid, inclusief, indien nodig, restrictieve maatregelen”.

5. Honda-fabriek platgelegd door WannaCry-aanval

De grootschalige WannaCry-aanval ligt al weer even achter ons, maar de ransomware blijft nog slachtoffers maken. Autofabrikant Honda zag zich genoodzaakt een van zijn fabrieken in Japan stil te leggen nadat het computernetwerk werd getroffen door de malware. Honda stelde afgelopen weekend vast dat zijn faciliteiten in meerdere landen getroffen waren, maar alleen de fabriek in Sayama, in het noordwesten van Tokyo, moest tijdelijk worden stilgelegd.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business