Nieuws

Wiko stelt betaalbare topsmartphone voor met dubbele camera

Met de Wim wil Wiko evolueren naar een hoger smartphonesegment. Het Franse merk belooft veel, maar kan het zijn beloftes inlossen?

Kan Wiko met de Wim de concurrentie aangaan met de echte toppers? Het Frans-Chinese smartphonemerk hoopt alvast van wel en laat weinig aan het toeval over: meer dan degelijke specificaties moeten, samen met een dubbele camera, consumenten overtuigen dat toptoestellen geen 500, 600 of 1000 euro moeten kosten om te kunnen overtuigen. Wiko is ambitieus en laat dat duidelijk merken.

Wim

Op een zonnige locatie die niet moet onderdoen voor het tropische België, stelde Wiko vandaag zijn eerste echte vaandeldrager voor. Het merk, met hoofdzetel in Marseille, staat gekend voor zijn goedkope toestellen die voornamelijk geliefd zijn bij mensen die een eerste smartphone kopen, of bij studenten die een betaalbaar toestel zoeken.

De Wim – met een prijskaartje van 400 euro – zorgt dan enigszins voor een stijlbreuk, al valt de prijs nog mee voor een ‘toptoestel’. Alles is relatief. Voor die prijs krijg je een toestel dat op vlak van design doet denken aan een hele rist andere merken. De achterkant heeft wat weg van Huawei in combinatie met een HTC, terwijl de voorkant doet denken aan OnePlus dat een kindje maakte met een iPhone.

Het toestel krijgt een 5,5 inchscherm met full HD-kwaliteit. De kleuren zullen van het scherm spatten dankzij de AMOLED-technologie.

De dubbele camera waar we het al over hadden, gebruikt de technologie van Sony. Beiden bezitten 13 megapixels, terwijl eentje dient om kleuren op te nemen en eentje om beelden te verscherpen in zwart-wit. De selfiecamera krijgt zelfs 16 MP. Wiko zet zwaar in op fotografie en meent dat de Wim bij de besten zal zijn qua camera. Je zal onder meer beelden kunnen schieten in 4K.

Wiko werkte voor zijn processor nauw samen met Qualcomm, dat verschillende optimalisaties aanleverde. De batterij van 3.200 mAh wordt bovendien bijgestaan door Qualcomm Quickcharge. Verder betreft het een Snapdragon 626: niet de allerkrachtigste chip, maar meer dan capabel om een smartphone vlot te laten draaien. In combinatie met 4 GB RAM-geheugen en 64 GB interne opslag zal het toestel vlot door het leven bollen.

Wiko Wim (links) en Wiko Wim Lite (rechts)

Wim Lite

Naast zijn vaandeldrager stelde Wiko nog enkele andere toestellen voor. Eentje daarvan is de Wiko Wim Lite. De strategie loopt wat gelijk met wat Huawei doet: een toestel dat wat lijkt op de grote broer, maar met lichtere specificaties en een budgetvriendelijker prijskaartje: 199 euro. Daarmee gaat het rechtstreeks de concurrentie aan met een ander nieuw budgetmodel dat Wiko twee weken gelden al voorstelde, de Wiko uPulse én met de uFeel Prime die dankzij een prijsverlaging eveneens 199 euro kost.

De Lite-versie kan bogen op een capabele Snapdragon 430-chip, een octa-core processor die draait aan een snelheid van 1,4 GHz. De processor wordt bijgestaan door 3 GB RAM-geheugen en 32 GB interne opslag, erg genereus voor een budgetmodel.

Het scherm bedraagt hier 5 inch in full HD. De camera’s op dit toestel moeten het in hun eentje oplossen: 16 MP aan de achterkant en 13 MP aan de voorkant. Beide camera’s kunnen beelden schieten in HDR, wat in dit segment mooi meegenomen is.

Binnenkort gaan we aan de slag met beide toestellen. Verwacht je aan uitgebreide reviews. Voor consumenten is het nog wachten tot (ten laatste) augustus: Wiko is er nog niet helemaal uit wanneer het toestel bij ons zal verschijnen. Het praat momenteel nog met verschillende providers, waaronder Proximus, Orange en Telenet, om hun toestellen via hun kanalen aan te bieden. Dat kan al dan niet afzonderlijk zijn of in combinatie met een abonnementsformule. Wel kan je het toestel vanaf nu al voorbestellen bij Wiko zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business