Nieuws

Pulse: lek toont Moto X4 met dubbele camera en LeEco wordt stilgelegd

Verder in deze Pulse: Amazon Alexa kent 15.000 trucjes, Samsung werkt aan Bixby-speaker en Tesla-rivaal van Jaguar komt in 2018.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Lenovo Moto X4 met dubbele camera

Een lek toont de nieuwe Lenovo Moto X4. Het toestel belooft een pareltje te worden met onder meer gebogen schermranden en een dubbele camera. Intern draait het toestel op een Snapdragon 630 met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. De batterij zal degelijk zijn met 3.000 mAh. Dankzij de IP68-certificering zal hij waterdicht zijn voor 30 minuten tot op anderhalve meter diepte. Net als de voorganger uit 2015 richt de telefoon zich op een middenklassepubliek, wat betekent dat je een prijs tussen de 300 en 500 euro mag verwachten. De Moto X4 zal beschikbaar zijn tegen eind november.

2. LeEco stilgelegd

De Chinese producent van elektrische voertuigen LeEco ziet zijn liquide middelen geblokkeerd worden. Het bedrijf, dat het moederbedrijf is van het eveneens geplaagde Faraday Future, zat al langer in moeilijkheden. De bankrekening werd nu geblokkeerd door de handelsbank in China omdat de horloge-, smarthpone- en andere afdelingen van het bedrijf al enkele maanden geen leningaflossingen meer deden. Hoewel de topman, Jia Yueteng, zelf nog beschikt over voldoende middelen om alle schulden af te betalen, werden die pogingen voorlopig geblokkeerd. De kans is groot dat deze stap andere schuldeisers ertoe beweegt om hun geld terug te eisen, waardoor LeEco stilaan moet beginnen nadenken over een faillissement.

3. Amazon Alexa kent 15.000 trucjes

De slimme Echo-speaker van Amazon wordt steeds slimmer. Deze week leerde Amazon zijn slimme assistent haar 15.000ste trucje aan. Dat is dubbel zoveel dan eerder dit jaar in februari. In vergelijking doet Google het momenteel met 378 stemapplicaties, terwijl Cortana het met 65 stelt. Naar de toekomst toe kunnen de uitgebreide capaciteiten van Alexa evenwel zorgen voor problemen: er is namelijk niemand die toezicht houdt op al die toepassingen, wat misbruik in de hand kan werken.

4. Samsung werkt aan Bixby-speaker

Over slimme speakers gesproken: na Amazon, Google en Apple zou ook Samsung broeden op een exemplaar. Aangezien de Zuid-Koreanen nu een eigen slimme assistent hebben (de Verschrikkelijke Bixby), lijkt het een logische volgende stap. De speaker draagt voorlopig nog de codenaam Vega, en verder weten we haast niets. Er is nog geen prijspunt bekend, laat staan een richtdatum of zelfs maar een specificatielijst.

5. Jaguar daagt Tesla uit

Vanaf volgend jaar wil Jaguar de concurrentie aangaan met Tesla. Met name de Model X komt in het vizier. Het gaat om de eerste elektrische wagen voor Jaguar, en dat brengt hoge verwachtingen met zich mee. De wagen zal een batterij van 90 kWh meekrijgen die twee motoren van elk 200 paarden moet aandrijven. Het bereik zal zo’n 350 kilometer gaan bedragen. Volgens eerste schattingen van onder meer Business Insider zal de wagen meer dan 50.000 euro gaan kosten.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business