Nieuws

Microsoft maakt Outlook-app gebruiksvriendelijker

Microsoft steekt de Outlook-app in een nieuw jasje: gesprekken worden gemakkelijker te volgen, en gebruikers mogen binnenkort ook een slimme zoekfunctie verwachten.

Navigeren op de mobiele app van Outlook is sinds deze week eenvoudiger. Microsoft rolt een update uit voor de app op iOS en Android die enkele welgekomen veranderingen aanbrengt aan de maildienst. Het uitpluizen van een langere e-mailconversatie wordt gemakkelijker, net als het beheren van meerdere accounts op de app. Daarnaast stelt Microsoft ook nog een slimme zoekfunctie in het vooruitzicht die gebruikers meteen de data moet aanreiken waar ze naar op zoek zijn.

Beter overzicht

Met verschillende kleine aanpassingen aan de interface moeten gebruikers sneller mee zijn met een lopende thread in hun mailaccount. De Outlook-app zal meer tekst tonen van een bepaald gesprek en de berichten die er deel van uitmaken duidelijker van elkaar scheiden. Klik je op een thread, dan zal Outlook je automatisch naar het oudste ongelezen bericht brengen. Het typen van een antwoord naar iedereen in een thread kan nu ook binnen het gesprek gebeuren met een sneltoets, zodat je tijdens het samenstellen van je bericht de voorgaande opmerkingen nog altijd kan bekijken.

Verder heeft het hoofdmenu van Outlook waar je je account(s) en verschillende mappen kan vinden een make-over gekregen. “[Het is] prachtig herontworpen om je supersnel toegang te geven tot al je accounts en tot belangrijke mappen zoals Inbox, Concepten en Groepen,” aldus Microsoft. Een sidebar met snelle links naar accounts, een helpknop en een optiesknop moeten bijdragen aan de algehele gebruiksvriendelijkheid van de app.

Slimmer zoeken

[related_article id=”212118″]

Microsoft geeft ook al meer details over een feature die nog in de testfase zit maar binnenkort zijn intrede zal maken: een intelligente zoekfunctie. Deze zoekoptie zou in het hoofdscherm van de app te vinden zijn en je tijdens het typen van een vraag al suggesties kunnen doen van veelgebruikte contacten en bestanden. Het zoekvenster zal je ook meteen een overzicht tonen van aankomende afspraken, reizen of postpakketen die onderweg zijn. De zoekfunctie wordt aangestuurd door Microsoft Graph, een platform dat data van verschillende Microsoftdiensten verzameld.

De update zal eerst zijn opwachting maken op iOS voor Outlook.com- en Gmail-profielen. Ondersteuning voor Office 365-accounts volgt nog deze week. Androidgebruikers zullen “in de komende maanden” de veranderingen zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business