Verder in deze Pulse: New Release Radio van Google Play Music dan toch niet alleen voor Samsung en Soundcloud gaat stoppen, gebruikers panikeren.

Advertentie

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Mario Kart in VR

Fans Nintendo en Mario (Kart) krijgen een unieke kans om Mario Kart te spelen in virtual reality. Het enige nadeel is dat je daarvoor naar een speelhal in Japan zal moeten trekken. Daar heeft Nintendo-partner Namco Bandai namelijk plannen om een VR-spel van de Italiaanse loodgieter te verspreiden onder speelhallen. Spelers krijgen een HTC Vive op het hoofd gezet en kunnen dan immersief elkaar de duvel aandoen. De handcontrollers kan je dan gebruiken om voorwerpen als rode en groene schildjes uit de lucht te plukken. Voorlopig lijken er helaas nog geen plannen om het spel buiten Japan te verspreiden. Een Google Cardboard-versie voor de nieuwe Nintendo Switch lijkt ons alvast niet wenselijk door de zeer lage resolutie van het scherm.

Nieuwe Google Play-muziek voor iedereen

Google stelt zijn nieuwe radiostation voor nieuwe muziek open voor iedereen. Het station, dat de originele naam ‘New Release Radio’ krijgt, was eerst uitsluitend beschikbaar op Samsung-toestellen. Google beweert nu dat dat slechts een testfase was, om de dienst te verbeteren voor iedereen. Met het radiostation krijg je nieuwe nummers te horen die de voorbije twee weken online kwamen, volledig gebaseerd op jouw voorkeuren. Om ervan gebruik te kunnen maken, heb je wel een Play Music-abonnement nodig.

Soundcloud blaast laatste adem uit

Het gaat slecht met Soundcloud. De muziekdienst waar iedereen zijn nummers kan delen met de wereld zal hoogstwaarschijnlijk de deuren moeten sluiten. Recent vielen er nog een hoop ontslagen, maar die lijken niet veel op te brengen. Ondertussen panikeren gebruikers wereldwijd. Ze ruien elkaar op en manen iedereen aan om zoveel mogelijk muziek in veiligheid te brengen – lees: te downloaden. De problemen van Soundcloud komen voort uit een slecht advertentiebeleid en de moeilijkheid om nieuwe inkomsten te vinden.

Nieuwe Supercharger in Verviers

Tesla opent vandaag een nieuwe Supercharger in Verviers. Daarmee is het de zevende snellader in ons land. Je vindt het laadpunt aan het Van der Valk-hotel aan de Rue de la Station, op slechts een handvol kilometers van het parcours Spa-Francorchamps. Je vindt er acht oplaadpunten. Het station moet dienen om een verbinding te verzorgen tussen Maastricht en zowel Luik als de stations in Duitsland. Op deze manier wil Tesla mensen stilaan beginnen aanmoedigen om de elektrische wagen ook te gebruiken als je op reis gaat, ondanks het beperkte bereik van de wagens tot maximaal 500 kilometer.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

Hyperloop One schrijft wereldgeschiedenis met eerste succesvolle test

Hyperloop One heeft een volledige systeemtest van zijn futuristische train uitgevoerd. Als eerste ter wereld slaagde het bedrijf erin een Hyperloop-voertuig door een vacuümbuis te laten zweven.

Bekijk de gigantische storm op Jupiter van heel dichtbij

NASA heeft voor het eerst detailrijke beelden getoond van een gigantische storm op Jupiter dankzij ruimtetuig Juno. Het hoge resolutiebeeld laat iedereen toe om wetenschapper te spelen.

Google vrijgesproken van belastingsontwijking

De moeder der zoekmachines moet de 1,12 miljard euro aan Frans belastingsgeld dan toch niet betalen. Twee weken geleden liep Google nog tegen een recordboete van 2,4 miljard euro aan.