Nieuws

Elon Musk krijgt “mondelinge toestemming” voor bouw ondergrondse hyperloop

Een hyperlooptunnel moet reizigers op minder dan een half uur van New York naar Washington DC brengen.

Elon Musk heeft van de Amerikaanse overheid “mondelinge toestemming” gekregen om met zijn Boring Company een ondergrondse hyperloop te bouwen tussen New York, Philadelphia, Baltimore en Washington DC.

Voorlopig hebben we alleen een reeks tweets van Musk om op verder te gaan. Het is niet duidelijk hoever de gesprekken tussen Musk en de Amerikaanse overheid al gevorderd zijn, of wie of welke instantie precies “mondelinge toestemming” heeft gegeven.

Musk nuanceerde de uitspraak wat later. In één van zijn tweets stelt hij dat er “nog veel werk te doen is om formele toestemming te krijgen, maar ik ben optimistisch dat dit snel zal gebeuren”.

De hyperloop is een toekomstig transportsysteem dat door Musk in 2013 werd bedacht, waarbij een trein aan hoge snelheid door een luchtdrukbuis schiet. Zo moet het mogelijk zijn om op minder dan een half uur van New York naar Washington DC te reizen, een traject dat met de auto ongeveer vier uur duurt.

Het tunnelsysteem waar Musk nu beweert toestemming voor te krijgen, zal worden uitgerust met “een dozijn of meer” toegangspunten per lift in elke stad.

Op dit moment is Musks Boring Company reeds bezig met het graven van een tunnel onder Los Angeles. Het idee is om het fileleed in de stad te verzachten met een tunnelnetwerk waarbij auto’s op een soort elektrische slee worden geparkeerd en vervolgens aan een snelheid van 200 km/h door de tunnels worden getransporteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business