Nieuws

USB 3.2 verdubbelt snelheid naar 20 Gbps

De plannen voor een verbeterde USB-standaard liggen klaar: USB 3.2 belooft een potentiële snelheid van 20 gigabits per seconden.

Wie de overdrachtsnelheden van USB 3.1 nog niet snel genoeg vindt, heeft iets nieuws om naar uit te kijken. De USB 3.0 Promoter Group, een samenwerkingsverband dat bedrijven als Apple, HP en Microsoft omvat, stelde deze week de plannen rond opvolger USB 3.2 voor. Het sleutelelement van deze upgrade is de mogelijkheid om data over meerdere ‘lanes’ te zenden, wat de capaciteit gevoelig verhoogt.

[related_article id=”212019″]

Specifiek zal USB 3.2 twee lanes van 5 Gbps kunnen ondersteunen, of twee lanes van 10 Gbps. Met de maximale snelheid van 20 gigabits per seconden is USB 3.2 dubbel zo snel als USB 3.1. De nieuwe standaard zal compatibel blijven met USB 3.0 en oudere toestellen. Je hoeft je bestaande USB-C-kabels niet om te ruilen voor nieuwe: de multi-lane uitbreiding werkt met de huidige kabels.

De plannen liggen nog niet helemaal vast, maar zitten in de laatste aanpassingsfase. Een formele aankondiging komt normaal gezien in september 2017. De eerste producten die USB 3.2 ondersteunen zullen pas een pak later opduiken: waarschijnlijk pas in 2019. Brad Saunders, voorzitter van het USB Implementers Forum, de eigenlijke organisatie die de standaard beheert, schat dat het 12 tot 18 maanden zal duren voor de eerste producten op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business