Nieuws

Android gaat batterijniveau van je bluetooth-gadgets tonen

Google sleutelt aan een optie om het batterijniveau van verbonden apparaten op je smartphone te tonen. De functie kan een onderdeel worden van Android O.

Er is een functie op komst voor Android die het mogelijk maakt om het batterijniveau van verbonden bluetooth-apparaten te checken. Het nieuws werd ontdekt door website XDA-Developers, dat op een vermelding van de functie stootte in documentatie van het Android Open Source Project. Een ontwikkelaar van Google verwees ook al naar de mogelijkheid in een Q&A op Reddit eerder deze maand.

Lacune

Sommige Androidgebruikers hebben al toegang tot een dergelijke optie; smartphone-makers als Samsung en Huawei bouwden de mogelijkheid in bij hun versie van het mobiele besturingssysteem. Het is vooral welkom nieuws voor bezitters van een telefoon met stock Android, waar het nog niet beschikbaar op is. In het beste geval kunnen zij momenteel terugvallen op de app van hun bluetooth-toestel, maar niet elke fabrikant biedt een applicatie aan voor zijn producten.

Google vult dus een lacune in op Android. Het valt te betwijfelen of de optie deel uit zal maken van de intiële uitrol van Android O. Het is te kort dag om de API toe te voegen aan de software. Google bracht onlangs de finale developers preview uit, en zal waarschijnlijk deze maand de officiële versie van Android 8.0 lanceren.

Het is waarschijnlijker dat de functie zijn debuut zal maken bij de uitrol van Android 8.1. Een andere optie is dat Google de API ter beschikking stelt via de Android Support Library. Hierdoor zou men de functie ook in oudere versies van Android kunnen integreren.

AndroidAndroid Obluetoothgooglemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals