Nieuws

Nieuwe details iPhone 8 gelekt: deze functies komen er aan

De gelekte firmware van de HomePod blijft in zijn code verrassingen prijsgeven over de aankomende iPhone.

Er zijn meer details over de nieuwe iPhone ontdekt in de gelekte firmware van Apples HomePod-luidspreker. Sinds die afgelopen weekend per ongeluk door het bedrijf gepubliceerd werd, zijn ontwikkelaars de code aan het uitpluizen om hun bevindingen te delen.

Gisteren kwam op die manier al aan het licht dat de iPhone 8 zal worden uitgerust met gezichtsherkenning, en werd ook een beeld teruggevonden dat duidelijk maakt dat de telefoon een nagenoeg randloos scherm krijgt. Terwijl de ontwikkelaars verder door de firmware grasduinden, werden nog meer details ontdekt.

Hogere schermresolutie

Zo ziet het er naar uit dat de nieuwe iPhone, die er naar alle waarschijnlijkheid volgende maand al aankomt, een flinke upgrade in schermresolutie krijgt. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith vond verwijzingen naar een schermresolutie van 1.125 x 2.436 pixels, waarmee de iPhone eindelijk op hetzelfde niveau zou komen als de WQHD-schermen van Android-vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Dat strookt ook met eerdere berichten van de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo krijgt de iPhone een 5,8 inch OLED-scherm met 1.242 x 2.800 pixels, waarvan een deel aan de onderkant van het display gereserveerd wordt voor een virtuele home-knop. Daardoor zou een oppervlakte van 5,15 inch met een schermresolutie van 1.125 x 2.436 pixels overblijven als normaal scherm.

De iPhone 7 beschikt vandaag over een 4,7 inch retinascherm met een resolutie van 750 x 1.334 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 326 ppi (pixels per inch). Een 5,15 inchscherm met 1.125 x 2.436 pixels zou  de pixeldichtheid optrekken naar 521 ppi.

Aandacht op het scherm

In de code wordt ook melding gemaakt van een functionaliteit met de naam “attention detection”. Er wordt gespeculeerd dat daarmee meldingen automatisch zouden kunnen worden uitgeschakeld wanneer je toch al naar het scherm staart.

https://twitter.com/cmsj/status/892043718970179585

Een andere functie die in de code werd ontdekt, is ‘tap to wake’. Dat lijkt te wijzen op de mogelijkheid om het scherm te wekken door op het display te dubbeltikken, vergelijkbaar met LG’s Knock On dat met de G2 werd geïntroduceerd.

Virtuele home-knop

Het lijkt er op dat ook de hardnekkige geruchten over het verdwijnen van de fysieke home-knop realiteit worden. Die zou plaats maken voor een virtuele home-knop. Die wordt aangeduid als “home indicator” en zou kunnen worden verborgen in bepaalde situaties, zoals wanneer je een video kijkt.

appleiphoneiPhone 8mobielsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals