Nieuws

Pulse: Apple verkocht 1,2 miljard iPhones en bedien Windows 10 met je ogen

Ook in deze Pulse: Bitcoin splitst in twee, Tim Cook verdedigt verwijderen VPN-apps uit Chinese App Store en beveiligingsbadges zijn eenvoudig te kopiëren.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple verkocht 1,2 miljard iPhones

Apple heeft op tien jaar tijd meer dan 1,2 miljard iPhones aan de man gebracht. Dat maakte het bedrijf zelf bekend in de marge van zijn laatste kwartaalresultaten. Het nieuws komt amper een jaar nadat de kaap van 1 miljard verkochte toestellen werd gerond. Sinds juli 2016 werden dus meer dan 200 miljoen iPhones verkocht, waarvan zo’n 41 miljoen stuks in het voorbije kwartaal. Die sterke verkoop werd behaald ondanks het feit dat er een nieuwe iPhone net om de hoek staat. De iPhone 8 wordt volgens de verwachtingen in september gelanceerd.

Bedien Windows 10 met je ogen

Windows 10 krijgt ingebouwde ondersteuning voor eye-tracking. Microsoft wil het besturingssysteem zo toegankelijker maken voor onder andere patiënten met zenuw-spierziektes zoals ALS. De ‘Eye Control’-functionaliteit is momenteel in bèta en zal mogelijk al in de grote update van maart volgend jaar officieel worden uitgerold. ‘Eye Control’ komt voort uit een hackaton die het bedrijf organiseerde in 2014 en vereist aangepaste hardware, zoals de eye-trackers van Tobii, dat nauw heeft samengewerkt met Microsoft.

Bitcoin splitst in twee

Cryptomunt bitcoin is dinsdag opgesplitst in twee verschillende munten. Het nieuwe Bitcoin Cash moet snellere transacties mogelijk maken. Transacties werden steeds trager en duurder door de toegenomen populariteit van bitcoin. Die situatie werd onhoudbaar, waardoor bitcoin als betaalmiddel minder interessant werd en een update noodzakelijk was. Dat zorgde voor heel wat discussie over de toekomst van de munt, met twee kampen die lijnrecht tegenover elkaar stonden. Twee weken geleden leek een compromis bereikt waardoor een afsplitsing van de baan was. Eén groep ontwikkelaars zette uiteindelijk toch door en creëerde een nieuwe kloon van de bitcoin, die vanaf nu zijn eigen weg gaat. Bitcoin Cash heeft ongeveer een tiende van de waarde van de ‘klassieke’ bitcoin, dat zelf nauwelijks heeft geleden onder de afsplitsing.

Tim Cook verdedigt verwijderen VPN-apps uit Chinese App Store

Apple-topman Tim Cook heeft meer duiding gegeven over de beslissing om VPN-apps uit de Chinese App Store te verwijderen. Hij stelt dat zijn bedrijf de lokale wetgeving volgt in alle landen waar het opereert, daarbij verwijzend naar de strengere regels die China heeft ingevoerd inzake VPN’s. Apple kreeg heel wat kritiek voor het offline halen van de apps. Cook geeft toe dat hij het liever anders had gezien en hoopt dat China de regels nog zal versoepelen.

Beveiligingsbadges zijn eenvoudig te kopiëren

Beveiligingsbadges met RFID-tags zijn veelgebruikt in de bedrijfswereld, maar blijken nu bijzonder eenvoudig te kopiëren. Dat bericht Smartbiz. Het enige wat iemand nodig heeft om een RFID-tag te kopiëren is een geschikte antenne om de korte golven van de tags vanop afstand mee op te pikken. Op basis daarvan kan de informatie op de RFID-tag worden gekopieerd en op een nieuwe tag gechreven.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business