Nieuws

Specificaties Samsung Galaxy Note 8 gelekt: beter dan de S8?

Een betrouwbare bron heeft de details van de Samsung Galaxy Note 8 prijsgegeven. Kan de smartphone zijn voorgangers doen vergeten?

Een grote verrassing zal de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 op 23 augustus niet meer zijn. Foto’s van het toestel kwamen begin deze week al aan de oppervlakt, en ondertussen zijn er ook details over de specificaties bekend van de opvolger van Samsungs explosieve Note 7. De informatie is afkomstig van journalist Evan Blass, die een ijzersterke reputatie heeft op het vlak van smartphonelekken.

Meer scherm en RAM

[related_article id=”214292″]

Samsung heeft ervoor geopteerd om de Note 8 ook dezelfde vernieuwende schermverhouding mee te geven als de Galaxy S8. De ratio is een klein beetje aangepast, met een verhouding van 18,5:9, waardoor het scherm nog iets langer en dunner zal zijn. De smartphone heeft een amoleddisplay van 6,3 inch. Dat is een behoorlijke sprong ten opzichte van de Note 7 en de S8, die respectievelijk 5,7 en 5,8 inch meten.

Amerikaanse kopers krijgen de Note 8 met een Qualcomm Snapdragon 835, in andere regio’s drijft de Exynos 8895-chip de smartphone aan. Het is een tactiek die de ZUid-Koreaanse fabrikant al enige tijd toepast met zijn vlaggenschepen. Het bedrijf volgt de trend om steeds meer RAM in premiumtoestellen te stoppen: het instapmodel van 64 GB krijgt 6 GB RAM mee.

Primeur

Het was al bekend dat de Note 8 met een dubbele camera is uitgerust, wat een primeur is voor een toptelefoon van de fabrikant. De twee sensoren achteraan hebben beide een capaciteit van 12 megapixel, en bestaan uit een telelens met 2x optische zoom en een breedhoeklens. Ze kunnen ook alletwee steunen op optische beeldstabilisatie. De selfiecamera vooraan gaat tot 8 megapixel en heeft een diafragma van f/1,7.

Er is veel inkt gevloeid over de onhandige plaatsing van de vingerafdrukscanner op de Galaxy S8, maar dat heeft Samsung blijkbaar er niet toe bewogen om veranderingen te maken. De scanner is op dezelfde plek terug te vinden bij de Note 8, naast de camerasensoren.

Batterijverkleining

De hamvraag is natuurlijk wat Samsung met de batterij van het toestel heeft gedaan. Die is niet onverwacht gekrompen: de accu van de Note 8 bedraagt 3.300 mAh, iets kleiner dan de batterij van 3.500 mAh van de Note 7. Dat moet de designproblemen van vorig jaar voorkomen. Het toestel is draadloos op te laden en via USB-C. Uiteraard krijgt de Note ook zijn kenmerkende ondersteuning mee voor de S Pen, Samsungs digitale stylus.

De telefoon zal in zwart en goud beschikbaar zijn, met later ook opties in grijs en donkerblauw. Net als de aanstaande iPhone 8 breekt de Note 8 waarschijnlijk de psychologische grens van 999 euro als prijskaartje. Je krijgt met de Samsung Galaxy Note 8 duidelijk meer smartphone en meer camera dan de Samsung Galaxy S8 (749 euro bij Coolblue), maar de motor van het toestel is onveranderd gebleven. In de benchmarkscores zullen de toestellen ongetwijfeld aan elkaar gewaagd zijn. En o ja: over Bixby geen woord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business