Nieuws

Microsoft toont proefversie van vernieuwde Outlook.com

Microsoft is nog niet klaar met het verbeteren van Outlook. Het lanceert een bèta van de web-app die sneller en slimmer is.

Nieuwsgierige gebruikers kunnen vanaf deze week intekenen op de bètaversie van Outlook op het web. Microsoft maakt de testversie publiekelijk beschikbaar. Om de verbeteringen te testen, hoef je enkel je inbox op Outlook.com te bezoeken en de schakelaar “Try the beta” in de rechterhoek aan te klikken. Microsoft rolt de knop in de komende weken naar alle gebruikers uit. De schakelaar maakt het mogelijk om probleemloos tussen de huidige Outlookversie en de bètaversie te wisselen.

Moderner jasje

Momenteel bevat de vernieuwde Outlook.com verbeteringen die gefocust zijn rond drie aspecten: snelheid, personalisatie en intelligentie. Microsoft heeft het development framework van de web-app onder handen genomen, waardoor de bèta sneller zou moeten reageren. Ook de zoekfunctie zou beter moeten presteren in het bovenhalen van de correcte informatie. Het uiterlijk en de interface van Outlook.com krijgen een moderner jasje zodat knoppen en mails gemakkelijker te vinden zijn.

Gebruikers zullen meer persoonlijke touches kunnen toevoegen. Microsoft zegt dat je “je inbox zal kunnen personaliseren met je favoriete personen en mappen,” al is niet duidelijk wat het bedrijf hier precies mee bedoelt. Emojis en gifs zullen gemakkelijker in te voegen zijn in mailgesprekken.

[related_article id=”216670″]

Geen enkele software-update is tegenwoordig compleet zonder slimme extra’s. Op het vlak van intelligentie introduceert Microsoft de Quick Suggestions-functie die je sinds kort al in de mobiele Outlook-app terugvindt. Wanneer je de zoekfunctie gebruikt, zal de app je tijdens het typen al slimme suggesties laten zien van bestanden of informatie waar je naar op zoek bent. Ontvangen of verstuurde foto’s zullen op één plaats verzameld worden en eenvoudiger te delen zijn.

Microsoft belooft dat er nog andere updates voor Outlook.com in de pijplijn zitten, waaronder vernieuwingen aan de kalender en contactpersonenlijst. De beste innovaties zijn nog in aantocht, aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business