Nieuws

Surface-pc’s verliezen aanbeveling door slechte betrouwbaarheid

Een belangrijke Amerikaanse consumentenorganisatie trekt zijn aanbevelingen van Surface-producten terug in, omdat de toestellen te vaak stuk zouden gaan na twee jaar. Microsoft is het daar niet mee eens.

Consumer Reports heeft zijn ‘aanbevolen’ labels van twee Surface-producten verwijderd, omdat na onderzoek bij gebruikers zou blijken dat de toestellen te vaak en te snel kapot gaan. De organisatie is te vergelijken met het Belgische Test-Aankoop, en heeft behoorlijk wat invloed op de Amerikaanse markt. Microsoft was er dan ook snel bij om de claims tegen te spreken.

Kwart heeft problemen

Specifiek verliezen de Surface Laptop en de Surface Book hun gunstige advies. De bocht van Consumer Reports kwam er nadat het de resultaten kreeg van zijn jaarlijkse enquête onder zijn lezers. Het onderzoek geeft de organisatie een zicht op de gebruikservaring van meer dan 90.000 laptops en tablets aangekocht tussen 2014 en het begin van 2017. Volgens zijn cijfers zou 25 procent van Microsofts laptops en tablets na twee jaar problemen vertonen. Daarom kan het geen Microsoft toestellen met een verwijderbaar toetsenbord noch standaard clamshell-modellen meer aanraden, aldus de organisatie. Wij namen de Surface Laptop ook onder de loep, en waren zelf erg onder de indruk van de kwaliteiten van de Windows-pc.

Teleurgesteld

[related_article id=”216856″]

Microsoft-topman Panos Panay, de beredder van de hardware-tak van het bedrijf, reageerde in een blogbericht getiteld “We stand behind Surface” op de demotie van de laptops. Hij zegt dat hij teleurgesteld is in de enquête van Consumer Reports. Volgens Panay zijn de resultaten niet juist, en ligt het faalrisico voor zijn toestellen in de eerste twee jaar “significant lager dan 25 procent”. Hij stelt dat 98 procent van de gebruikers van de Surface Pro 4 en de Surface Book tevreden zijn met hun toestel. “Er is nooit een betere tijd geweest om een Surface te kopen”, aldus Panay.

Het is niet de eerste keer dat Consumer Reports aanbevelingen van populaire producten weer intrekt. Hetzelfde gebeurde voor de Tesla Model S en de Apple MacBook Pro. De MacBook verloor zijn aanprijzing vanwege batterijproblemen. Daarnaast is de organisatie ook niet alleen om kritiek te uiten op het design van Microsofts producten. Specifiek de Surface Laptop kreeg een abominabele reparatiescore van website iFixit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business