Nieuws

Google Docs krijgt grote update

Google Docs krijgt een erg grote update. Samenwerken en versies beheren, was nog nooit zo eenvoudig.

Google heeft een erg grote update voor Google Docs aangekondigd. Dankzij deze update komen een hoop nieuwe functies naar de clouddienst, waaronder meer opties om samen te werken en een beter versiebeheer. De veranderingen komen eveneens naar Google Spreadsheets en Presentaties.

Samenwerken

In de eerste plaats wil Google ervoor zorgen dat we beter kunnen samenwerken. Tot nu toe kon je opmerkingen plaatsen bij documenten via je desktop, maar was je beperkt in je mogelijkheden wanneer je je smartphone of tablet gebruikt. Google brengt hier verandering in en voegt een opermingenfunctie toe aan de mobiele Google Docs-app.

Verder kan je eveneens alle voorgestelde veranderingen in één keer accepteren of weigeren, in plaats van dat je de opmerkingen één voor één moet afgaan. Bovendien hoef je niet te wachten tot alle veranderingen zijn goedgekeurd alvorens je een ‘propere’ versie van je document kan bekijken. Je kan ervoor kiezen om een bestand te bekijken zonder dat de aanpassingen zichtbaar zijn.

Versies

Google bewaart alle versies van je documenten, waardoor je steeds terug kan keren naar een voorgaand bestand. De versies worden automatisch opgeslagen, waardoor je al snel een hoop varianten van eenzelfde document hebt. Dat maakt het niet eenvoudig om de juiste versie terug te vinden.

Voortaan kan je gelukkig namen geven aan bepaalde versies. Zo kan je bijvoorbeeld een versie van je document als ‘draft 1’ bewaren en hier allerlei aanpassingen aan doen. Eenmaal het bestand voldoende is gewijzigd, noem je de versie ‘draft 2’, enzovoort. Google geeft je de mogelijkheid om enkel de benoemde versies te bekijken.

Templates

Ten slotte combineert Google zijn templates met add-ons. De nieuwe templates van het bedrijf hebben add-ons ingebouwd en geven je de mogelijkheid om je eigen add-ons toe te voegen. Ook heeft Google de zoekfunctie voor zijn G Suite-apps verbeterd. Cloud Search geeft je interessante info van onder andere Gmail, Drive en Calendar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business