Nieuws

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017

Deze week trekken we naar goede gewoonte opnieuw naar het epicentrum voor consumentenelektronica. Aan welke nieuwe producten mogen we ons dit jaar verwachten?

Kerstmis voor technofielen loert om de hoek: IFA 2017 is een van de belangrijkste plekken waar Jan met de pet kan proeven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. De Internationale Funkausstellung in Berlijn is de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld en kent dit jaar al zijn 91ste editie. Jaarlijks laten vele spelers op de markt – groot en klein – hun nieuwe producten en innovaties los op de wereld.

Naar goede gewoonte zullen we volgende week opnieuw een bezoekje nemen aan het Walhalla voor technologieliefhebbers. De beurs loopt van 1 tot 6 september in de Duitse hoofdstad. Vooraleer we onze koffers pakken en ronddwalen door de ellenlange beurshallen, blikken we vooruit op wat we mogen verwachten.

Smartphones

Dé topper van IFA dit jaar wordt waarschijnlijk – wat ons betreft – de LG V30. Dit vlaggenschip lijkt LG’s eerste toestel in de V-serie te worden dat ook bij ons in de rekken zal liggen. Gelekte renders verraden dat het toptoestel qua uiterlijk een mengelmoesje wordt van de LG G6 en Samsung Galaxy S8. LG belooft de beste geluidskwaliteit dankzij een quad-DAC, en een superieure camera met hoge lichtsterkte dankzij een f/1.6-lensopening. Verwacht dus een opgevoerde versie van de LG G6, het vlaggenschip dat eerder dit jaar verscheen.

Ook andere fabrikanten zullen van de partij zijn: Sony brengt waarschijnlijk de Xperia XZ1 uit. Die belooft een waardige opvolger te worden van de Xperia XZ. Onder zijn motorkap zou immers de populaire Snapdragon 835-chip schuilen, gepaard met 4 GB aan werkgeheugen en een indrukwekkende camera. Enig minpuntje is zijn full HD-scherm, maar dat vertaalt zich hopelijk in een aantrekkelijker prijsetiket. Huawei brengt met de Nova 2 ook een midranger op de Europese markt, die eerder al in China uitkwam. Ook Lenovo zal – na een drukke zomer – vermoedelijk een midranger lanceren, de Moto X4.

Wearables

[related_article id=”213377″]

2017 moest het jaar van de smartwatch worden: premiummerken zoals Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Montblanc lanceerden massaal hun luxehorloges op de markt met Android Wear. Helaas konden ze nog altijd niet echt doorbreken: het mobiele besturingssysteem blijkt te beperkt om een groot publiek aan te spreken. Fitnesstrackers daarentegen zijn wel hot: ze zijn ‘dommer’ dan hun grotere broers, maar niettemin veruit de populairste gadgets rond menig pols. Collega Jens testte er dit jaar een handjevol uit: hier lees je welke je moet hebben.

Beeld: Wareable

Zullen smartwatches in 2017 met een knaller eindigen? Garmin zorgt alvast voor het vuurwerk: de gelekte beelden van de Vivoactive 3 zien er veelbelovend uit. Een smartwatch is het niet echt, maar eerder een mix tussen een sporthorloge en een fitnesstracker. Ook concurrenten FitBit en Samsung spelen in op deze trend en voegen – waarschijnlijk – nieuwe wearables toe aan hun catalogus. Of de Samsung Gear Fit 2 Pro of Gear Sport deze keer wel goed zullen verkopen, valt af te wachten.

En verder

Van wasmachines tot televisies, keukenrobots tot high-end computers en beeldschermen: op IFA vind je alle producten terug die je je maar kan inbeelden. Dat wordt dit jaar niet anders, dus het is koffiedik kijken welke snufjes ons het meest zullen kunnen bekoren. Zowel Lenovo als Acer hebben een persconferentie geboekt, dus zoals vorig jaar mogen we opnieuw nieuwe laptops, hybrides en gaming machines verwachten.

Niet enkel de grootste spelers, maar ook de kleintjes genieten van de aandacht op IFA. We kijken vol belangstelling uit naar kleine techbedrijven die hun nieuwste innovaties op de wereld loslaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business