Nieuws

Nieuwe monsterdesktop van Acer bevat Intel Core i9 en Vega-gpu’s

Het technologiebedrijf laat zijn spierballen rollen: Acer kondigt extreme gaming-machines aan met 4 gpu’s en 18-core processors en een gebogen 35-inch scherm met HDR-ondersteuning.
Acer heeft op het IFA de Acer Predator Orion 9000-serie aangekondigd. Dit is de nieuwe luxe-gamingreeks in de Predator-familie en omvat, aldus het concern, de krachtigste PC's die ze ooit hebben gemaakt. Als kers op de taart voorziet het ook een 35-inch gebogen scherm met G-Sync en HDR-ondersteuning, en een nieuwe headset en muis voor gamers.

Krachtpatser

Het concern liet zich inspireren door de Star Wars-films, zo blijkt, want het voorziet zijn machine van een zwart met zilver ruimteschipachtig harnas. Aan het frontpaneel steekt aanpasbare rgb-verlichting, voor gamers die houden van toeters en bellen. Aan de zijkant steekt een venstertje waarop je het verlichte rgb-interieur kan aanschouwen. Beide zijpanelen kunnen eenvoudig verwijderd worden om componenten te vervangen.Onder de motorkap steken maar liefst 4 Radeon RX Vega-grafische kaarten en processoren tot de Intel Core i9 die achttien rekenkernen bevat. Optioneel kunnen kopers ook kiezen voor twee GTX 1080Ti-kaarten in SLI. Verder is de Predator Orion 9000-serie uitgerust met maximaal 128 GB aan Quad-Channel DDR4-geheugen en een waterkoelingsysteem om de temperatuur van het systeem laag te houden. Daarmee hanteert het zijn IceTunnel 2.0-techniek waarmee het systeem in verschillende thermische zones wordt ingedeeld, elk met een individuele tunnel om de hitte af te voeren. Maximaal vijf 120mm-ventilatoren blazen koele lucht aan de voor-, boven- en achterkant door het chassis.In het systeem zijn acht USB 3.1 Gen 1-poorten (1 Type-C) en twee USB 3.1 Gen 2-poorten voorzien (1 Type-C). Drie M2-en vier PCIe x16-sloten zorgen voor verdere uitbreidingsmogelijkheden. De desktops zullen in januari beschikbaar zijn vanaf 2.499 euro. Voor een variant met de Core i9-7900X cpu moet je minstens 5.000 euro neertellen.

Accessoires

Bij zijn monsterdesktop voorziet Acer een 35-inch 21:9 gebogen monitor met een wqhd-resolutie van 3.440 bij 1.440 pixels. De Predator X35 is uitgerust met enkele moderne snufjes, zoals G-Sync, HDR en Quantum Dot-technologie. De snelle 4 ms-reactietijd en hoge 200 Hz-verversratio moeten gamers op hun wenken bedienen. Hoeveel het scherm zal kosten, wil het concern nog niet prijsgeven. Het scherm zal pas begin 2018 in de rekken liggen.Ten slotte introduceert Acer ook een muis, de Preadtor Cestus 500, en headset, de Predator Galea 500, in zijn gaming-catalogus. De muis is voorzien van rgb-verlichting en acht programmeerbare knoppen. Beiden liggen vanaf november in de winkel, voor een prijs van respectievelijk 59,99 en 89,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business