Nieuws

Netgear lanceert monsterlijke range extender

Netgear heeft een erg krachtige range extender klaar. Het toestel heeft een Smart Roaming-functie en ondersteunt tri-band-wifi.

Netgear lanceert de Nighthawk X6S AC3000 Tri-band-wifi Range Extender. Deze range extender ondersteunt de Fastlane 3-technologie van Netgear en ondersteunt daardoor tri-band-wifi. Volgens Netgear vergroot je met de Nighthawk-extender het bereik van je draadloze netwerk tot 230 vierkante meter en vermindert het toestel de ruis op je netwerk.

Fastlane 3

De Fastlane 3-technologie van Netgear bestaat uit verschillende componenten. In de eerste plaats kan de extender hierdoor tri-band-wifi versterken. Bij tri-band-wifi bestaat je netwerk uit drie signalen: één 2,4 GHz- en twee 5 Ghz-signalen. Hierdoor behoud je een hoge internetsnelheid wanneer je met meerdere toestellen hetzelfde wifinetwerk gebruikt. Dat de range extender van Netgear tri-band-wifi ondersteunt, is uniek. Enkel mesh-routers, zoals de Linksys Velop, genieten momenteel van deze functie.

Verder zorgt Fastlane 3 voor een directe link met je router. Anders dan bij een enkele of dual-band range extender wordt één van de signalen uitsluitend voor de verbinding met je router gebruikt. Hierdoor verkrijg je een betere algemene snelheid.

[related_article id=”211278″]

Smart roaming

De Nighthawk heeft eveneens een verbeterde Smart Roaming-functie. Mobiele apparaten worden op slimme wijze met het beste wifisignaal verbonden. Wandel je van je keuken, waar je router staat, naar je slaapkamer, waar de Nighthawk zich bevindt, dan schakel je halverwege automatisch over naar het sterkere signaal van de range extender.

Bovendien heeft Netgear een kijkje genomen bij de mesh-technologie en enkele van de handigste functies hiervan in zijn range extender verwerkt. Een traditionele range extender herhaalt het wifisignaal van een router naar andere delen van het huis, maar vereist dat apparaat van SSID wisselen. Hierdoor durft de verbinding al eens te haperen. De Nighthawk van Netgear gebruikt echter hetzelfde wachtwoord als de router, waardoor je naadloos overschakelt van het ene naar het andere signaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business