Nieuws

Acer toont slankste all-in-one ooit en een heleboel laptops

Naast de flinterdunne Acer Aspire S24 kondigde het concern ook een handjevol andere laptops en hybrides aan, zoals de Spin 5, Swift 5, Switch 7 en Chromebook 15.

Acer heeft zonet het dunste all-in-onesysteem ter wereld aangekondigd: de Acer Aspire S24. Dat gebeurde tijdens een persconferentie op het IFA 2017 in Berlijn. Het 23,8-inch randloze beeldscherm meet slechts 5,97mm dun. Daarnaast dikt het technologiebedrijf, naar goede gewoonte, ook zijn assortiment van laptops en hybrides aan met de Spin 5, Switch 7, Swift 5 en Chromebook 15.

Acer Aspire S24: all-in-one op dieet

De slanke Aspire S24 is een nieuw paradepaardje bij Acer. Het omvat een Full-HD IPS-beeldscherm met ultraslanke randen van slechts 2,7 mm, waardoor het beeldscherm het paneel voor meer dan 90% opvult. Onder het chassis steken de achtste generaties van de Intel Core-cpu’s met optioneel Intel Optane-geheugen, maximaal 256 GB aan flashgeheugen en 2 TB aan HDD.  Aan het voetje kan je je smartphone of ander compatibel toestel leggen om hem draadloos op te laden. Vanaf januari kan je de Acer Aspire S24 in huis halen voor een prijskaartje vanaf 1.199 euro.

Switch 7: ventilatorloze hybride met gpu

Met de nieuwe Switch 7 claimt Acer de eerste 2-in-1-laptop in eigen rangen te hebben die uitgerust is met een gpu, de GeForce MX150, maar geen ventilatoren bevat. Daarvoor maakt het concern gebruik van zijn eigen Dual LiquidLoop-technologie, een soort koelsysteem zonder ventilator. Opvallend is dat de slanke hybride amper 1,15kg weegt, ondanks hij een grafische kaart in zijn chassis bevat. Verder steekt ook een Core i7-cpu onder de motorkap en is hij voorzien van een 13,5 inch ips-beeldscherm met een resolutie van 2256 bij 1504 pixels. Als kers op de taart voorziet Acer een stylus van Wacom waarmee je de laptop kan bedienen. Vanaf december kan je de Acer Switch 7 op de kop tikken voor een adviesprijs die begint vanaf 1.999 euro.

Swift 5 en Spin 5: lenige 2-in-1-laptops

Ook voor de Spin 5 voorziet Acer een update. Het concern zet zijn Spin-familie in de verf als multifunctionele laptops die zowel in laptop-, tablet- als tentmodus kunnen geplaatst worden. Er komt zowel een variant op de markt met een 13-inch als een 15-inch scherm. Het kleinere broertje weegt 1,5 kg, terwijl de 15-inch variant iets meer dan 2 kg weegt. Ze zijn beiden voorzien van een Intel Core-cpu, tot 16 GB aan DDR4-geheugen en een accu die naar eigen zeggen 13 uur meegaat. In de 15-inch versie kan je ook optioneel een GeForce GTX 1050 stoppen. De laptops zijn al vanaf september beschikbaar: het 13-inch model kost minimaal 899 euro, zijn grotere versie 999 euro.

Op zoek naar een laptop die minder dan 1 kg weegt? Dan voorziet het concern een nieuwe Swift 5 met een touchscreen en batterijduur van 8 uur, verpakt in een aluminium jasje. In december ligt hij in de winkels vanaf 1.099 euro.

Acer Chromebook 15: kleine update

Sinds de intrede van ChromeOS zet Acer sterk in op het gratis besturingssysteem. Op het IFA kondigt het dan ook een nieuwe Chromebook aan. De behuizing van de 15,6″-laptop heeft aluminium onderdelen gekregen en het technologiebedrijf heeft onder andere het gewicht en de dikte teruggeschroefd. De startprijzen van deze Chromebooks bedragen met of zonder touchscreen respectievelijk 449 en 399 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business