Nieuws

Samsung lanceert Gear Sport en andere wearables

Liefhebbers van wearables kunnen alvast hun spaarvarkentje verbrijzelen, want Samsung presenteerde op het IFA zowel de Gear Sport, Gear Fit 2 Pro als Gear IconX 2018.

Samsung heeft op het IFA zijn nieuwe smartwatch Gear Sport gepresenteerd. Die kan nu ook duikers op zijn wenken bedienen doordat hij onder water druk kan weerstaan tot vijftig meter diep. Daarnaast presenteerde Samsung ook een fitnesstracker, de Gear Fit 2 Pro, en IconX 2018-oordopjes.

Gear Sport: smartwatch met sportieve toets

De Gear Sport lijkt op een normale smartwatch, maar richt zich op sportievelingen. Hij ziet er een tikkeltje anders uit dan de Gear S3 van een jaar terug. Het horloge is 11,6 mm dik, weegt 50 gram (zonder het bandje) en bevat een 1,2 inch-oledscherm met een resolutie van 360 bij 360 pixels. Draadloos opladen en NFC zijn wederom aanwezig, maar in tegenstelling tot zijn voorvanger is hij volledig waterdicht. Hij kan druk weerstaan tot vijftig meter onder water. Het horloge, dat op een Tizen-softwaresausje draait, komt uit op 27 oktober voor een adviesprijs van 349 euro. Het slimme, sportieve horloge zal beschikbaar zijn in twee kleuren: zwart en blauw.

Gear Fit 2 Pro: waterdichte fitnesstracker

Net zoals de Gear Sport bevat de Gear Fit 2 Pro ook een hoge waterbestendigheid (tot 5 atmosfeer). Verder is het een verbeterde versie van de Gear Fit 2, uitgerust met een gebogen 1,5 inch-amoledscherm met een resolutie van 432 bij 216 pixels. Deze Tizen-gebaseerde fitnesstracker is beschikbaar in zwart/rood en zwart en kan je al op 15 september in de bus krijgen voor een prijsje van 229 euro.

 

Gear IconX 2018: draadloze Bixby-oortjes

Net zoals vorig jaar komt Samsung met eigen draadloze oordopjes op de proppen. Onder de naam Gear IconX 2018 kan je tot vijf uur lang liedjes ermee streamen, of zes uur lang muziek afspelen die is opgeslagen op zijn intern opslaggeheugen van 4 GB. Hij is een beetje kleiner dan zijn voorganger, maar onderscheidt zich vooral door de ondersteuning voor zijn digitale assistent Bixby (als je hem koppelt met een Samsung-smartphone). Ook bevat hij een ingebouwde fitnesscoach. Een exacte releasedatum hebben we niet, maar je mag de oortjes verwachten in oktober of november voor 229 euro.

fitness trackergear fit 2 progear sporticonx 2018ifa 2017samsungsmartwatchsmartwatcheswearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen