Nieuws

Microsoft stopt Office 365 in de Windows Store

Office 365 komt naar de Windows Store. Insiders kunnen Microsofts cloudvariatie van Office al via de winkel kopen.

Microsoft stopt Office 365 in de Windows Store. Verschillende Windows Insiders kunnen de Store-versie van de Office-apps al testen. Microsoft heeft Office 365 geport via de ‘Centennial desktop bridge’, een tool waarmee ontwikkelaars klassieke Windows-software eenvoudig kunnen converteren naar applicaties die compatibel zijn met de Store. De zet kadert in Microsofts niet aflatende ambitie om de Store populair te maken. Een winkel met een ecosysteem brengt immers heel wat geld in het laadje. Google heeft met Android een Store, en Apple heeft winkels voor macOS en iOS. Microsoft blijft met zijn open Windows-ecosysteem achter.

Momenteel is Office via de store enkel toegankelijk voor een handvol Windows Insiders. Een versie van de Creators Update (of latere software) is vereist. Later dit jaar kan iedereen normaal gezien aan de slag met Office via de Store.

Het is opvallend dat de kantoorsuite van Microsoft nog niet beschikbaar is, aangezien Microsoft enkele maanden geleden Windows 10 S introduceerde. Windows 10 S is een gekortwiekte versie van Windows die in theorie enkel overweg kan met Store-apps. Om laptops met het OS bruikbaar te maken, zorgde Microsoft er echter voor dat Office toch al geïnstalleerd stond op die toestellen.

Microsoft wil het 10 S-besturingssysteem zien groeien, zeker in gecontroleerde omgevingen zoals het onderwijs. Om daar succesvol te zijn, is een eenvoudige toegang tot Office 365 natuurlijk van groot belang.

Op het vlak van gebruikservaring zouden er geen verschillen zijn: Office is Office. De Store-versie is echt gelimiteerd op 32 bit. Een 64 bitsversie is nog niet beschikbaar. Dat is doorgaans geen probleem, tenzij je de gewoonte hebt erg zware bestanden te openen die heel veel RAM opslokken. In dat geval loop je misschien wel tegen de limieten van de 32 bits-architectuur aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business