Nieuws

Auto’s van Google Street View krijgen nieuwe camera’s

Tijd voor een grondige kwaliteitsinjectie, moet de zoekgigant gedacht hebben. Na acht jaar vervangt ze de camera's bovenop haar Street View-wagens.

Google vervangt voor het eerst in acht jaar de camera’s op zijn Street View-wagens, zo meldt technologiesite Wired. De dienst stelt sinds 2007 gebruikers in staat om virtueel door straten te navigeren. Binnenkort moet de kwaliteit van die beelden aardig opgekrikt worden door nieuwe 360 graden-camera’s.

Mooier én slimmer

De wagens die momenteel de kiekjes op straatniveau nemen, hebben bovenaan logge bolvormige apparaten die voorzien zijn van vijftien camera’s. Dit aantal wordt afgeslankt naar slechts zeven camera’s, elk met sensoren van 20 megapixels. Verder zorgen twee hd-camera’s aan weerszijden dat details worden opgemerkt, zoals huisnummers of logo’s van bedrijven. Zelfs de openingsuren van winkels moeten op die manier leesbaar worden. De gemaakte beelden worden nadien door middel van algoritmes naadloos aan elkaar geknit.

Google maakt zijn mobilemappingdienst niet enkel mooier, maar ook slimmer. Twee laserradars moeten zorgen voor meer accurate metadata van de genomen beelden, zoals locatie. Op termijn wil Google ook routes bieden op basis van minder nauwkeurige beschrijvingen, om bijvoorbeeld een blauw huis met een groen dak in een nabij dorp te zoeken. Via recente machine learning-innovaties krijgt Google immers veel meer data over de wereld. Op termijn wil het deze informatie integreren in bijvoorbeeld zijn zoekmachine of digitale assistent. Wanneer we de eerste resultaten van de gloednieuwe camera’s kunnen waarnemen, is nog niet duidelijk.

Google Earth

[related_article id=”214429″]

Street View is niet de enige dienst van Google die een facelift kreeg. Ook zijn Earth-app werd in april in een nieuw jasje gestoken, zodat je wereldsteden in driedimensionale modus digitaal kan afwandelen. Dankzij de nieuwe driedimensionale weergave kan je over een locatie naar keuze zweven, of het nu het Gravensteen in Gent is of het huis van je schoonouders. Zo stoomde de technologiereus zijn ontdekkingsapp klaar voor virtual reality-toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business