Nieuws

Apple onthult iPhone 8 (Plus): alles wat je moet weten

Apple kondigt de opvolgers van de iPhone 7 aan. Welke interessante nieuwe functies hebben de iPhone 8 en 8 Plus?

Tijdens zijn aankondigingsevent in het Steve Jobs Theater kondigt Apple de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan. De toestellen zien er soortgelijk uit als voorgaande iPhones, maar herbergen enkele leuke nieuwe functies. We sommen de interessantste nieuwigheden hier voor je op.

Design

De iPhone 8 is 4,7 inch groot, terwijl zijn duurdere broer een scherm van 5,5 inch heeft. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs en hebben een behuizing van duurzaam glas. De iPhones zijn microscopisch gesealed, waardoor ze zowel stof- als waterbestendig zijn.

[related_article id=”218506″]

Apple heeft 3D Touch in de schermen geïntegreerd en voegt stereospeakers toe aan de toestellen. Volgens het bedrijf zijn de nieuwe iPhones hierdoor tot 27 procent luider dan voorheen en kunnen de toestellen diepere bassen afspelen.

Ingewanden

Apple voorziet de iPhone 8 en zijn grotere broer van de nieuwe A11 Bionic-Soc. “Dit is de krachtigste en slimste chip die je in een smartphone kan terugvinden,” klinkt het. De chip heeft een 6-core-CPU, met 2 prestatiecores die 25 procent sneller werken dan bij de A10. De overige vier cores zijn 70 procent sneller dan de A10.

Bovendien heeft het bedrijf voor het eerst een GPU binnenshuis ontwikkeld. De grafische kaart werkt 30 procent sneller dan de GPU in de voorgaande iPhone, wat de chip uitermate geschikt maakt voor 3D-games en machine learning.

De laatste hardwarecomponent die Apple uit de doeken doet, heeft een rechtstreekse invloed op de camerakwaliteit van de iPhone 8. De toestellen bevatten een nieuwe Image Signal Processor (ISP) die betere foto’s maakt en voor een snellere autofocus zorgt. Bovendien zal je minder ruis terugvinden in je foto’s en video’s.

Camera

Een betere ISP is uiteraard niets zonder een goede camerasensor. De iPhone 8 bevat een 12 MP-camera met een nieuwe sensor die groter is en bijgevolg meer licht kan detecteren. Bovendien heeft de sensor een nieuwe kleurenfilter die voor accurate resultaten zorgt.

Zoals de geruchten al enige tijd doen vermoeden, heeft de iPhone 8 Plus een dubbele camera. Beide camera’s hebben een 12 MP-sensor, maar de ene heeft een f/1,8-apertuur, terwijl de andere een sensor gebruikt met een f/2,8-apertuur. Beide camera’s zijn voorzien van optische beeldstabilisatie.

Apple verbetert de camera’s op zijn toestellen eveneens aan de softwarekant. Portret Lighting is een nieuwe functie die de voorgrond in een afbeelding detecteert. Hierdoor kan je leuke effecten toevoegen aan je portretfoto’s, zoals een wazige achtergrond.

Bovendien kan je 4K-video’s maken aan 60 frames per seconde en 1080p-filmpjes creëren aan 240 frames per seconde. Deze laatste optie is ideaal voor slow motion-video’s, terwijl de eerste optie voor een detailrijk beeld zorgt.

Connectiviteit

“Draadloos is de toekomst,” vindt Apple. De iPhone 8 en 8 Plus zijn dan ook van de nieuwste draadloze connectiviteitsfuncties voorzien. Je zal nog steeds draadloze oortjes moeten gebruiken om naar je favoriete muziek te luisteren. Hiervoor kan je gebruik maken van Bluetooth 5,0. Ten slotte kan je de nieuwe iPhones draadloos opladen.

Beschikbaarheid

De iPhone 8 is verkrijgbaar met 64 en 256 GB en heeft een startprijs van 809 euro. De iPhone 8 Plus komt met evenveel opslagruimte en kost minstens 919 euro. De nieuwe iPhones kunnen vanaf 15 september worden besteld en zijn vanaf 22 september verkrijgbaar.

appleiPhone 8iPhone 8 Plusmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals