Nieuws

Mercedes wil elektrische wagens in 5 minuten opladen

Een elektrische wagen is goed voor het milieu, maar niemand wacht met plezier een uurtje totdat zijn auto is volgeladen. Daarom investeert Daimler in een snellaadtechnologie voor elektrische voertuigen.

De Duitse autofabrikant Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, investeert in de Israëlische startup Storedot. Zij werken een een technologie om elektrische wagens razendsnel op te laden. Naast de Duitse wagenmaker haalde Storedot ook gelden binnen van onder meer Samsung, samen goed voor een bedrag van ongeveer zestig miljoen dollar.

Flash Battery

Elektrische wagens zitten in de lift: wagenfabrikanten (zoals Volvo) doen volledig afstand van de verbrandingsmotor, en landen zoals China en het Verenigd Koninkrijk willen benzine- en dieselwagens volledig verbannen. Om mensen te overtuigen om een elektrisch exemplaar aan te schaffen moeten eerst enkele hindernissen overbrugd worden: een groter rijbereik en snellere laadtijden.

[related_article id=”218430″]

Daimler richt zich op dit tweede struikelblok.  Momenteel kan het immers nog een hele poos duren om je wagen op te laden. In een statement noemt Daimler het snelladen van elektrische auto’s een prioriteit en kondigt het aan te investeren in de Flash Battery, de technologie van StoreDot die auto’s in vijf minuten moet opladen. Volgens de makers moet het laadproces binnenkort even snel gebeuren als het vullen van een benzine- of dieseltank. Na vijf minuutjes laden kan de chauffeur ongeveer 480 kilometer rijden.

De technologie werd in mei onthuld, maar wanneer de technologie klaar is voor implementatie is nog niet bekend. Met deze investering van Daimler schakelt het onderzoek mogelijk naar een hogere versnelling.

Samsung

Ook Samsung gaat de concurrentie met Tesla aan en introduceerde op de Frankfurt Motor Show zijn eigen batterijen voor elektrische wagens. Die moeten elektrische wagens tot 700 km kunnen voorzien van stroom. Ter vergelijking: de Model 3 van Tesla kan ongeveer 350 km rijden vooraleer hij aan het stopcontact moet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business