Nieuws

Microsoft vervangt Skype for Business door Teams

Skype for Business is niet langer Microsofts belangrijkste communicatietool, het bedrijf schuift Microsoft Teams naar voren in de plaats. Teams zal Skype op termijn volledig vervangen.

Amper een jaar na lancering krijgt Microsoft Teams een ereplaats toebedeeld in Microsofts portfolio. Het platform wordt Microsofts belangrijkste communicatietool, en duwt daarmee Skype for Business naar de achtergrond.

Microsoft Teams

Het bedrijf kondigde het nieuws aan tijdens zijn Ignite-conferentie. Microsoft liet daarbij verstaan dat Teams uiteindelijk Skype zal vervangen, maar plakte daar geen vaste datum op. Bedrijven hoeven zich niet te haasten om de overstap te maken. Microsoft ondersteunt Skype zeker nog tot eind volgend jaar. De uitrol van een nieuwe Skype for Business server staat voor de tweede helft van 2018 gepland.

[related_article id=”218894″]

Ondertussen bouwt Microsoft verder aan Teams, zijn antwoord op Slack. Microsoft Teams gebruikt dezelfde infrasctructuur als Skype for Business om belgesprekken, videochats en tekstberichten zo vlot mogelijk te laten verlopen. Enkele updates zitten in de pijplijn om de communicatie-opties van Teams te verbeteren, zoals nieuwe bel-opties, ondersteuning voor voicemail, en integratie van kunstmatige intelligentie die het opzetten van meetings zal vereenvoudigen.

Microsoft Teams is sind het voorjaar van 2017 een onderdeel van Office 365, waardoor zo’n 85 miljoen mensen er toegang tot hebben. Microsoft gaf geen cijfers over hoeveel gebruikers het tot nu toe heeft weten te overtuigen om op Teams over te stappen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business