Nieuws

Tesla onthult radicale Roadster die alle records breekt

Naast een Tesla vrachtwagen heeft Elon Musk de wereld ingepakt met de snelste productieauto ter wereld. De Tesla Roadster breekt heel wat records, met een batterijbereik van 1.000 km.

Afgelopen nacht moest de aankondiging worden van de Tesla vrachtwagen, maar Elon Musk had nog een verrassing in petto: De Tesla Roadster. De wagen waarmee het allemaal begin voor Tesla in 2008, krijgt een opvolger die er radicaal anders uitziet. Elon Musk wil de fans van het allereerste uur bedienen, ook al moeten ze nog wachten tot 2020 voordat hij in productie gaat. En met deadlines van Elon Musk weet je nooit…

Oerhard

Eerst de cijfers: 0 naar 96 km/u (60 mph) in 1,9 seconden, waarmee het de allereerste productiewagen wordt die zo snel accelereert en de magische grens van 2 seconden doorbreekt. De initiële spurt is snel, maar 0 naar 160 km/u lukt ook in 4,2 seconden. Musk lacht zelfs tijdens de presentatie: “Hij is sneller dan dat vliegtuig daar”, net wanneer er een vliegtuig over de presentatieruimte vliegt.

Topsnelheid ligt hoger dan 400 km/u, maar hoeveel hoger wil Musk nog niet zeggen. Het wereldrecord ligt nu op 447 km/u (Koenigsegg Agera RS). De batterij heeft een capaciteit van 200 kwh, wat dubbel zoveel is als de huidige Model S en X. Hiermee garandeert Tesla een bereik van 1.000 km, wat opnieuw een record is. De Tesla Roadster heeft drie elektromotors: twee achteraan en een vooraan, en ondersteunt torque vectoring.

Futurisme

Binnenin gaat Tesla verder op zijn elan met een heel sober interieur en gebogen aanraakscherm centraal in de middenconsole met een opbergvak achteraan. Het stuur heeft geen knoppen en oogt futuristisch, maar we vermoeden dat er heel wat aanraakzones zijn waar je met de auto kan interageren.

[related_article id=”217176″]

De smaak te pakken? Prima! Nu nog 200.000 dollar reserveren voor de basisversie, waar nog geen details over bekend zijn. De foto’s tonen een prototype omdat er nog geen achteruitkijkspiegels op aanwezig zijn, maar we vermoeden dat het uiteindelijke design weinig zal afwijken van deze conceptauto. Ferrari, Porsche, Aston Martin en andere sportautomerken mogen beginnen in hun haar te krabben.

 

The Verge heeft een handige compilatie gemaakt van het Tesla-event, zodat je de belangrijkste aankondigingen kan herbekijken en de nieuwe Roadster in actie kan zien:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business