Nieuws

Broadcom wil opnieuw bod uitbrengen op Qualcomm

Volgens een rapport van Reuters overweegt Broadcom om opnieuw een bod uit te brengen op zijn rivaal, deze keer met een nog hoger bedrag.

 
Broadcom heeft nog altijd een oogje op chipconcurrent Qualcomm. Volgens Reuters overweegt Broadcom om een hoger bod uit te brengen door meer van zijn eigen aandelen op tafel te leggen. Het bedrijf zou overleg hebben gepleegd met enkele van de aandeelhouders van Qualcomm.
 

Nog niet opgegeven

 
Broadcom stak begin november de lont aan het vuur door een bod van 103 miljard euro uit te brengen op zijn chipbakkende rivaal. Mocht de fusie doorgaan, dan zou het resulterende bedrijf de grootste leverancier van mobiele chips ter wereld worden. Het initïele bod vond Qualcomm echter te min. De aandeelhouders van Qualcomm hebben aangegeven dat ze minstens 80 dollar per aandeel willen zien voor ze instemmen met een verkoop, aldus Reuters.
[related_article id=”173192″] Broadcom zou in zijn tweede bod meer van zijn eigen aandelen willen aanbieden. Oorspronkelijk bood het bedrijf 60 dollar per aandeel van Qualcomm aan, plus nog eens 10 dollar van zijn eigen aandelen. Met de keuze om meer van zijn eigen aandelen in de deal te steken, vermijdt het bedrijf dat het zich verdere schulden op de hals moet halen om zijn rivaal over te kopen.
 
Reuters stelt dat het geen informatie heeft over de timing van het bod, maar dat alles erop wijst dat Broadcom de fusie met Qualcomm nog niet opgegeven heeft. CEO Hock Tan liet al verstaan dat het bedrijf er niet voor terugschrikt om agressieve tactieken toe te passen. Zo zou Broadcom een eigen lijst van kandidaten willen voordragen voor Qualcomm’s raad van bestuur, die begin december opnieuw verkozen moet worden. Als Qualcomm’s aandeelhouders wel interesse hebben in het overname-bod, kunnen ze die demarche aangrijpen om de raad van bestuur te vervangen met personen die de fusie genegen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business