Nieuws

Nuance en Nvidia werken aan kunstmatig-intelligente radioloog

Ziekenhuizen krijgen binnenkort toegang tot een digitale winkel waarin ze tools kunnen downloaden die helpen bij het analyseren van medische beelden.

 
Nvidia zet zijn hard- en software in om de medische wereld een duwtje in de rug te geven. Een nieuwe samenwerking met Nuance leidt zo tot de geboorte van de ‘Nuance AI Marketplace for Diagnostic Imaging’. Die marktplaats wordt een hub waar AI-onderzoekers getrainde algoritmes kunnen plaatsen die goed zijn in het detecteren van specifieke afwijkingen op specifieke types medische beelden. Nvidia maakt het voor hen eenvoudig om modellen via de Digits-ontwikkelaarssoftware meteen te delen.
 
Radiologen krijgen van hun kant toegang tot specifieke algoritmes. Omdat er zoveel variaties op medische beeldvorming zijn, en omdat er per beeld zoveel mogelijke afwijkingen zijn, is het niet realistisch om te verwachten dat één algoritme al het werk zal doen. De toekomst voor AI bij radiologie bestaat uit een verzameling erg gespecialiseerde AI-software, die heel erg goed is in heel afgebakende dingen. De marktplaats geeft de dokters binnenkort een centrale plek waar ze aan de slag kunnen gaan met de eerste tools in die verzameling, die gestaag verder uitgebreid zal worden.
 

Snellere evolutie

Voor ontwikkelaars is de samenwerking net zo belangrijk. Als hun getrainde algoritmes breed gebruikt worden, krijgen ze de kans om die op een organische manier te verbeteren. De sleutel tot AI is immers machine learning, waarbij een algoritme aan de hand van grote hoeveelheden data zelf bijleert. Hoe meer radiologen beroep doen op een artificiële collega, hoe beter die wordt.
 
[related_article id=”173302″]  
Nvidia werpt zich ook langs de hardwarekant op AI. Het bedrijf kondigt een samenwerking met GE healthcare aan. Die fabrikant van CT-scanners zal Nvidia-hardware in zijn toestellen integreren. Concreet gaat het om de Revolution Frontier CT-chip die twee keer sneller is dan zijn voorganger. Nvidia heeft producent van grafische kaarten en specifieke machine learning-hardware natuurlijk de nodige ervaring om een dergelijke chip te ontwikkelen.
 
De aankondigingen passen binnen de alomtegenwoordige tendens waarbij AI steeds meer een plaatsje verovert naast menselijke specialisten. Waar computers ongetwijfeld de nodige jobs zullen doen verdwijnen, zal AI in eerste instantie menselijke capaciteiten verhogen. Dat zien we niet alleen in de medische beeldvormingssector, maar ook in traditionelere domeinen zoals sales, marketing en accounting.
 
https://www.smartbiz.be/achtergrond/173225/wat-de-vierde-industriele-revolutie-voor-bedrijven-en-werknemers-betekent/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business