Nieuws

Deze smartwatches krijgen Oreo-update

Met de update kan je voortaan het touchscreen vergrendelen van je smartwatch en kiezen welke meldingen van een app je wilt ontvangen.

Oreo voor Android Wear rolt uit, maar welke horloges kunnen genieten van de nieuwe functies? Google heeft een lijst online gezet. Daaruit blijkt dat een aantal oudere horloges de boot missen.

[related_article id=”220379″]

Na Android Wear 2.0 eerder dit jaar, wordt de software nu geüpdatet naar Android Oreo (8.0). De lijst is onderverdeeld in twee categorieën: slimme horloges waarvoor de update nu al beschikbaar is en smartwatches die op een latere (niet vernoemde) datum de update zullen krijgen. Ben je in het bezit van een Fossil Q Venture, LG Watch Sport, Louis Vuitton Tambour, Michael Kors Sofie of Montblanc Summit, dan kan je de update nu al doorvoeren. Onder meer de Huawei Watch 2, LG Watch Style en Polar M600 moeten nog even wachten. De Asus Zenwatch 3 die we hier bespraken ontbreekt in de lijst.

Nieuwigheden

Wat heeft Oreo op Android Wear te bieden? Met de update kunnen we België instellen als locatie en kunnen we het touchscreen vergrendelen. Als er een druppel water valt op je horloge, licht het schermpje niet op. Ook is het mogelijk om te filteren welke berichten van een app je wil ontvangen. Je kan ook instellen hoe hard het horloge trilt als er een melding binnenkomt en smartwatches gaan voortaan beter met je batterij om, doordat apps minder stroom vreten in stand-by.

Ik pende hier al neer waarom ik geen fan ben van Android Wear. Het besturingssysteem stottert veel, applicaties draaien niet soepel en het softwaresausje drinkt te veel batterij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business