Nieuws

Microsoft gooit Chrome-app uit Microsoft Store

Enkele uren nadat Google de Chrome-app in de Microsoft Store plaatste, haalde Microsoft het programma er al weer af wegens tegen de regels.

Gisteren lanceerde Google een Chrome-‘app’ op de Microsoft Store, al was het eigenlijk geen app te noemen. De app bevatte enkel een link naar Googles installer voor Chrome. De app was echter maar een kort leven beschoren: ondertussen heeft Microsoft de link weer verwijdert uit zijn appwinkel.

“We hebben de Google Chrome Installer app verwijdert van de Microsoft Store aangezien het ons beleid schendt,” verklaarde een woordvoerder van Microsoft tegenover The Verge. “We nodigen Google uit om een Microsoft Store browser app te bouwen die in overeenstemming is met onze regels.”

Spelregels

[related_article id=”215020″]

Dat die legitieme Chrome-app er ooit zal komen, is erg onwaarschijnlijk. Er heeft nooit een volwaardige Chrome-app in Microsofts appwinkel voor Windows gestaan, omdat de regels juist te strikt zijn om een overstap naar het platform waardevol te maken voor Google.  Zo zou Google gebruik kunnen maken van de Centennial-tool om zonder al te veel aanpassingen zijn bestaande desktop-app naar de Windows Store te brengen, maar hier stuit het tegen het feit dat Microsoft eist dat alle apps draaien op de Edge rendering engine. Google zou dan dus zijn eigen Blink rendering engine moeten inruilen voor software die Microsoft ontwikkelde. Daarnaast legt Microsoft ook specifieke beperkingen op aan browsers voor Windows 10 S. Het bedrijf eist dat alle browsers op het platform gebruik maken van HTML en JavaScript engines die het zelf voorziet. De diverse regels maken dat Google al ingrijpende veranderingen aan zijn browser zou moeten doorvoeren vooraleer het deze in de appwinkel kan krijgen. Iets waar het bedrijf duidelijk geen zin in heeft.

Microsoft heeft in het verleden al laten zien dat het eigenlijk liever geen ruimte geeft aan andere browsers dan zijn eigen Edge. Op Windows 10 S heb je als gebruiker geen andere keuze dan Edge als standaardbrowser te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business