Nieuws

Hacks worden beurs voor cryptomunten fataal

Te veel diefstallen van digitale munten zijn de doodsteek gebleken voor een Zuid-Koreaanse cryptobeurs.

 
Bitcoinbeurs Youbit heeft zijn faillissement aangevraagd nadat een hack het platform fataal werd. Het bedrijf geeft geen preciese cijfers over hoeveel digitale munten werd gestolen, maar houdt het erop dat het 17 procent van zijn bitcoins kwijt is.
 

Verlies

 
De Zuid-Koreaanse beurs kreeg eerder dit jaar al een overval te verwerken, waarbij 4.000 bitcoins werden buitgemaakt – aan de huidige koers zijn ze 56,4 miljoen euro waard. Pittig detail: Zuid-Koreaanse onderzoekers wijzen Noord-Korea aan als schuldige voor de eerdere diefstal.
 
Youbit heeft zijn gebruikers laten weten dat het hun munten op 75 procent van hun oorspronkelijke waarde heeft gezet. De rest van het geld hoopt de beurs na de afhandeling van het faillissement terug te betalen. De organisatie stelt dat het zo de verliezen voor zijn klanten probeert te beperken. Over de manier waarop het gehackt heeft de beurs ook nog geen details vestrekt.
 
Youbit is een kleine speler op de Zuid-Koreaanse cryptomarkt. Het is niet de eerste beurs die ten onder gaat aan cyberaanvallen. Het beruchte Mt. Gox, ooit de grootste bitcoinbeurs ter wereld, was hetzelfde lot beschoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business