Zuid-Korea wil wetten opstellen om de virtuele munt te reguleren. Omdat Zuid-Korea een belangrijke bitcoinhub is, zakte zijn waarde ruim twaalf procent.


 
Dat de bitcoin geen stabiele munt is, werd in de laatste maand pijnlijk duidelijk. Elke ochtend is het een beetje ‘gokken’ op welke waarde de virtuele munt deze keer blijft steken. Gisteren kende de bitcoin een dipje nadat Zuid-Korea nieuwe regels aankondigde voor de handel in virtuele munten. Het land wil onder meer anonieme rekeningen verbieden en meer controle op handelsplatforms, zo schrijft Reuters. Meer concreet willen de toezichthouders het mandaat om dergelijke handelshuizen te sluiten.
 

Schommelingen

Aangezien Zuid-Korea één van de grootste bitcoinmarkten is, was het nieuws meteen zichtbaar op de grafiek die de bitcoinwaarde weergeeft. De grafiek heeft zich ondertussen al gedeeltelijk hersteld. Woensdag piekte de bitcoin op 15.400 dollar na een succesvolle kerstperiode. Deze maand kende de munt zelfs een recordwaarde van 20.000 dollar. Eind vorige week kleurden de koersen roder: van de honderd populairste munten maakten er slechts drie geen dalletje.
 

Waarde van de bitcoin in de laatste 24 uur.

 

Regulering

Dat Zuid-Korea de bitcoin aan banden wil leggen, is oud nieuws. Het land zoekt al langer naar maatregelen om de munt te kunnen reguleren. Volgens de autoriteiten is de munt té volatiel om als betaalmiddel te gebruiken. Volgens een Zuid-Koreaanse topman, die de regels hielp opstellen, zal de bitcoinbubbel binnenkort barsten.
 
Zoals steeds benadrukken we graag dat de waarde van cryptotokens losstaat van blockchaintechnologie en haar toepassingen die niets met munten te maken hebben. Zeker op dat vlak verwachten we in 2018 een jaar vol pilootprojecten en innovaties.
 
https://www.smartbiz.be/achtergrond/173615/5-toepassingen-van-blockchain-die-niets-met-bitcoin-te-maken-hebben/