Nieuws

Mobiele Harry Potter-game verschijnt in tweede helft 2018

Het gerucht dat er een opvolger komt van Pokémon Go is nu officieel. Bovendien moeten we er niet héél lang meer op wachten.

De zomer van 2016 zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waar iedereen op straat kwam om virtuele wezentjes te vangen. Niantic wil dat kunstje nu nog eens overdoen met een nieuwe mobiele game. De spelontwikkelaar bevestigde in een interview met de Financial Times dat het werkt aan een opvolger voor Pokémon Go. Het nieuwe spel speelt zich niet af in de Pokémonwereld, maar in Zweinstein. Het nieuwe spel gaat Harry Potter: Wizards Unite heten en komt uit in de tweede helft van 2018.

Soepelere lancering

Net als Pokémon Go speelt ook Wizards Unite zich af in de echte wereld. Om spreuken te leren en vijanden verslaan zullen spelers naar buiten moeten gaan en er wordt opnieuw gebruik gemaakt van augmented reality om virtuele voorwerpen en personen in het echte leven te projecteren. De lancering van Pokémon Go ging gepaard met heel veel storingen, maar in het interview vertelt Niantic-directeur John Hanke hier veel uit geleerd te hebben. Hij belooft dat de launch van Pokémon Go soepeler zal verlopen en dat ze de overlast in de echte wereld zullen beperken.

[related_article id=”220215″]

Voor het nieuwe AR-spel gaat Niantic in zee met Warner Bros. Interactive en diens nieuwe dochterstudio Portkey Games. Concrete details over het nieuwe spel zijn er nog niet echt. Zo zijn er nauwelijks beelden getoond en is niet duidelijk wat spelers precies te doen gaan krijgen. Het spel zou sterk lijken op Ingress, een ander AR-spel van de producent. De precieze releasedatum is eveneens nog niet bekend.

Volgens Hanke is het eenvoudig om magie aan de echte wereld toe te voegen. “De tovenaarswereld van Harry Potter leent zich eenvoudig voor een mobiele game”, zegt hij. “Een Star Wars-game bijvoorbeeld zou veel lastiger zijn in augmented reality.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business