Nieuws

“Apple halveert productie iPhone X na teleurstellende verkoop”

Met de iPhone X heeft Apple de mythische kaap van 1.000 euro voorbijgestoken. Duidelijk konden niet alle fans deze stunt smaken.

Het paradepaardje van Apple was de best verkochte smartphone van het eindejaar, maar toch ligt de verkoop lager dan gehoopt. Door een ophoping van de voorraad schroeft Apple zijn productie terug. De technologiereus zal dit kwartaal vijftig procent minder units produceren dan voorheen gepland. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei, die de informatie vernomen heeft uit meerdere betrouwbare bronnen.

[related_article id=”218962″]

In plaats van 40 miljoen zal Apple ‘amper’ 20 miljoen exemplaren van het toptoestel vervaardigen. Ook de leveranciers van de componenten, zoals Samsung en Sony, zullen de impact van de tegenvallende verkoop voelen.

Té duur

De verkoop zou lager dan verwacht geweest zijn tijdens de kerstperiode, zowel in Europa, de Verenigde Staten als Azië. Waarschijnlijk is het hoge prijsetiket van de iPhone X de boosdoener. Wil je het instapmodel in huis halen, dan moet je maar liefst 1.159 euro neertellen. De hoge prijs is grotendeels te wijten aan het OLED-scherm die het bedrijf in zijn toestel stopte. Enkel Samsung kan voldoende van die schermen leveren, waardoor het de prijs hoog kan houden.

Daarom zou Apple meer iPhones met een LCD-display willen laten produceren, zo schrijft Nikkei. Apple plant daarom drie nieuwe modellen in september: twee met een OLED-scherm en eentje met een LCD-variant. Daarnaast wil Apple in het huidige kwartaal nog dertig miljoen exemplaren van de iPhone 7 en 8 laten maken. Ook de verkoop van de iPhone 8 zou beneden de verwachtingen blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business