Hoe vaak kijk jij nog naar traditionele tv? Netflix en andere online video zijn aan een flinke opmars bezig in ons land. Tijd om de kabel door te knippen!

De cijfers in het recentste Digimeter-rapport van imec en UGent liegen er niet om: we kijken steeds minder live televisie en beschouwen video-on-demand steeds meer als een volwaardig alternatief. Die trend is het meest uitgesproken bij de tieners, twintigers en dertigers, maar ook de oudere leeftijdsgroepen kijken steeds meer online.

Bron: Digimeter

Staat de settopbox van je provider alleen maar stof te vergaren sinds je dat Netflix-abonnement hebt aangeschaft? Dan is de tijd misschien rijp om de kabel voorgoed door te knippen. We helpen je daarbij graag op weg en bekijken welk internetabonnement je nodig hebt, welke streamingdiensten er zijn en hoe je al die online video op het grote scherm tovert.

Heb jij de knoop (en de kabel) al doorgehakt? Laat ons in de reacties onder dit artikel zeker weten hoe je dat bevalt en hoe jij het hebt aangepakt.

Lees onze gids:

Gerelateerde artikelen

Knip de kabel door: welk internetabonnement heb je nodig voor online tv-kijken?

Hoe vaak kijk jij nog naar traditionele tv? Netflix en andere online video zijn aan een flinke opmars bezig in ons land. Tijd om de kabel door te knippen!

Knip de kabel door: de beste online alternatieven voor je digitale tv-aansluiting

Je hoeft al lang geen kabelaansluiting meer te hebben om van goede tv te kunnen genieten. We overlopen de opties die vandaag beschikbaar zijn.

Knip de kabel door: 4 manieren om online video op je tv te toveren

Je favoriete Netflix-serie of YouTube-kanaal hoeft niet gevangen te blijven op je smartphonescherm. Met de juiste hardware tover je ze in een handomdraai tevoorschijn op het grote scherm.