Nieuws

Samsung springt op bitcoin-rage met eigen chips

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft aangekondigd dat het aan processors werkt die specifiek gericht zijn op het minen van cryptomunten.

Samsung gaat speciale chips produceren gericht op cryptomining. Dat heeft het bedrijf bevestigd. “Samsungs foundry-afdeling is momenteel bezig met het maken van chips voor het minen van cryptomunten. Verder details kunnen we op dit moment niet geven over onze klanten,” aldus het bedrijf tegenover TechCrunch.

ASICs

Die speciale chips voor cryptomining zijn de zogenaamde Application-Specific Integrated Circuits of ASICs. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit processor die ontwikkeld zijn om één taak uit te voeren. ASICs staan diametraal tegenover de standaard CPU’s die je in computers en smartphones vindt, die gebouwd worden om meerdere taken tegelijkertijd te verwerken.

De rage rond cryptomining maakt de productie van die ASICs interessant voor Samsung. De professionalisering van de sector zet zich met rasse schreden voort. Bedrijven die zich focussen op het minen van cryptomunten stappen geleidelijk aan over van GPU’s naar ASICs om hun efficiëntie te verhogen. Die stap is nodig omdat het kraken van encryptiecodes die aan de basis liggen van bitcoin en andere cryptomunten steeds moeilijker wordt.

De boom in cryptomining heeft onmiskenbaar invloed op de chip-markt. Grafische kaart-bouwer Nvidia greep vorige maand in door zijn eigen verkoop van GPU’s te limiteren tot twee kaarten per persoon, zodat gamers terug meer kans hadden om hun voorkeurskaart te kopen.

Groter dan Intel

Volgens Zuid-Koreaanse media zal Samsung samenwerken met het Taiwanese TSMC om zijn ASICs te bouwen. Meer details over de capaciteiten en de kostprijs van de processors zijn momenteel niet beschikbaar. Het is niet verrassend dat Samsung meer inzet op de ontwikkeling van chips: deze week raakte ook het nieuws bekend dat het bedrijf de kroon van Intel had overgenomen als grootste chipbouwer ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business