Nieuws

Google ontwikkelt eigen console en cloudgamingdienst

De zoekgigant lijkt te gaan pootjebaden in de game-industrie. Volgens een Amerikaanse website zouden de console en streamingdienst dit jaar nog verschijnen.

Wil je in 2018 een nieuwe console aanschaffen? Als je je besluit nog niet hebt gemaakt, is het geen slecht idee om even te wachten. Google brengt dit jaar immers zijn eigen spelcomputer uit en streamingdienst om games vanuit de cloud te spelen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite The Information. De cloudgamingdienst heeft de codenaam Yeti.

Goedkope console?

De console gaat niet rechtstreeks de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Nintendo Switch of Xbox One X, maar met diensten als GeForce Now en GameFly. Google wil je immers laten gamen in de cloud. Concreet speel je dan een spelletje op een server van de Yeti. Zo hoef je een console niet vol te proppen met dure componenten, want al het rekenwerk gebeurt in een datacenter. De beelden worden vanuit de server als gecomprimeerde videostream naar je apparaat gestuurd. Doordat internetsnelheden steeds straffer worden, is cloud gaming best interessant voor de (casual) gamer.

[related_article id=”217397″]

Vermoedelijk zal de console van Google dus goedkoop zijn. Welke games naar de streamingdienst komen en hoeveel je daarvoor zal moeten betalen, weet The Information niet. Ook zou de dienst eveneens werken met een Chromecast, dus is niet duidelijk waarom Google een dedicated spelcomputer uitbrengt. De console zal wel zijn eigen controller krijgen.

Niet de eerste poging

Het project staat onder leiding van Google-topmensen Mario Queiroz en Majd Bakar, vice-presidents van respectievelijk product marketing en engineering. Google had de Yeti vorig jaar nog willen uitbrengen, zo schrijft The Information, maar stelde de dienst uit. Het project zou al twee jaar in ontwikkeling zijn. Het zou bovendien niet de eerste keer geweest zijn dat het concern een console wou uitbrengen. Eerder richtte het zijn pijlen op een Android-spelcomputer, maar dat project zou geannuleerd zijn omdat de top van Google er niet in geloofde.

Google zou willen samenwerken met grote namen uit de gamingindustrie. Het concern reageerde zelf nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business