Nieuws

Beursmarkt gaf bitcoin een dreun, maar munt veert terug recht

Zowat alle belangrijke cryptomunten gingen door een dip vanwege de algehele malaise op de beurs, maar van een fatale crash is geen sprake.

 
De paniekgolf die maandag de beurswereld wakker schudde, heeft ook zijn effect op de digitale munten niet gemist. Zowat alle populaire cryptovaluta zagen hun waarde op korte tijd sterk afnemen. De bubbel is echter niet gespat: na een slechte dag veerden de meeste munten alweer recht.
[related_article id=”173875″] Bitcoin kwam op zijn laagste niveau in maanden te staan en ging op een bepaald ogenblik onder de 6.000 dollar. Op korte tijd zakte de waarde met 25 procent. Bij Ethereum en Ripple speelde hetzelfde scenario zich af, met crashes van 25 en 30 procent.
 

Grote vergissing

 
De plotse daling van de waarde is te wijten aan de algehele malaise die de beurs in zijn ban heeft. Op maandag verloor de Dow Jones in Wall Street meer dan 1.000 punten, de grootste daling in jaren. De verkoopswoede in de VS had zijn weerslag op de hele wereld: overal kwamen de beurzen in het rood te staan door handelaars die hun aandelen van de hand deden. De beurswereld heeft zich nog niet helemaal hersteld van de plotse neergang.
 
De Amerikaanse president Donald Trump leek zich persoonlijk beledigd te voelen door de slechte prestaties: “Wanneer vroeger goed nieuws werd bekendgemaakt gingen de beurzen naar boven. Vandaag gaan ze naar beneden wanneer goed nieuws wordt bekend gemaakt. Een grote vergissing, en we hebben zoveel goed (geweldig) nieuws over de economie!” tweette de president.
 


 
De meeste experts linken de plotse verkoopwoede op de beurs inderdaad aan het feit dat de economie verbeterd. Nu de rente op leningen terug omhoog gaat, ruilen veel handelaars hun aandelen in voor obligaties.
 

Heropleving?

 
De cryptobeurs heeft de schok ondertussen verwerkt. Wie momenteel op CoinMarketCap naar de koersen gaat kijken, zal overal dezelfde grafiek zien: een steile dip, gevolgd door een heropleving. Bitcoin staat alweer terug op meer dan 8.000 dollar. Het incident toont eens te meer aan dat de bitcoinwaarde sterk verbonden is met de emotionele toestand van de gebruikers die de munten opkopen. Desalniettemin lijkt veel er op te wijzen dat de piekdagen van de bitcoin voorbij zijn. In vergelijking met eind 2017 is de waarde van de digitale munt met meer dan 50 procent ingezakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business