Nieuws

Qualcomm wimpelt Broadcom-bod van 121 miljard dollar af

Het bod werd unaniem verworpen door de raad van bestuur, dat de 121 miljard dollar als 'inferieur' bestempelde.

 
Qualcomm wijst het nieuwe overnamebod van Broadcom resoluut af. Het bestuur vindt de aangeboden prijs van 121 miljard dollar nog altijd te laag. In een publiek statement verklaart Qualcomms raad van bestuur dat het unaniem het ongevraagde voorstel van Broadcom verwerpt. Wel zegt het bedrijf dat het rond de tafel wil zitten om met Broadcom te bekijken wat er mogelijk is.
 
Qualcomm beschouwt het bod, waarbij Broadcom 82 dollar per aandeel biedt, beneden zijn waarde. “Jullie voorstel schrijft geen waarde toe aan onze overname van NXP, geen waarde aan de verwachte afloop van onze licentiedisputen en geen waarde aan aan de significante opportuniteiten in 5G,” stelt de raad van bestuur. “Jullie voorstel is inferieur in vergelijking met onze vooruitzichten als onafhankelijk bedrijf.”
 
Broadcom maakte in november 2017 zijn intentie bekend om concurrerende chipmaker Qualcomm over te nemen. Het deed toen een openingsbod van 103 miljard dollar. Dat bedrag op zich was toen al ongezien. Qualcomm wees het toen ook al van de hand als te laag. Het bedrijf is niet op zoek naar een overnemer, en zit dus in een voordelige positie. Broadcom liet verstaan het daar niet te bij laten en verklaarde dat het agressieve tactieken niet zou schuwen.
 
Qualcomm stelt zich nu meer open voor een onderhandeling met Broadcom, maar het stelt daarvoor enkele duidelijke eisen. Naast een hogere waarde wil Qualcomm ook garanties zien dat de deal geaccepteerd zal worden door de overheidsinstanties die moeten beslissen of de overname niet concurrentievervalsend is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business