Nieuws

Hackers vallen Olympische Winterspelen aan

Vertegenwoordigers van de Olympisch organisatie bevestigen dat cyberaanvallen zich voordeden tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen.

 
Hackers probeerden roet in het eten te gooien tijdens de openingsceremonies van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea afgelopen vrijdag. De organisatie heeft het incident officieel bevestigd, zo meldt Reuters. Over de bron van de aanvallen wordt echter uitdrukkelijk niet gecommuniceerd.
 

Wifi-storing

 
De cyberaanvallen zorgden voor storingen op het wifinetwerk ter plaatse. Ook de officiële website van de spelen was een tijd onbereikbaar, wat problemen opleverde voor bezoekers die hun tickets wilden afprinten.
[related_article id=”173925″] Het organiserende comité stelt dat alle problemen ondertussen opgelost zijn. “We kennen de oorzaak van het probleem, maar dit soort incidenten doen zich geregeld voor tijden de Olympische Spelen,” verklaarde voorzitter Sung Baik-you. “We hebben in samenspraak met het IOC beslist dat we de bron niet zullen onthullen.”
 

Noord-Korea en Rusland

 
Er wordt dus niet met de vinger gewezen. De aannemelijkste verdachten voor de aanval zijn Noord-Korea en Rusland. Noord-Korea is nog altijd in oorlog met Zuid-Korea, ondanks de toenaderingsgebaren die tijdens de openingsceremonie plaatsvonden. Rusland komt in het vizier vanwege sancties die het land zijn opgelegd door zijn dopingpraktijken, waardoor het land met een beperkt team aantreedt op de Winterspelen. Security-bedrijven waarschuwden in de aanloop naar de Winterspelen al dat ze online activiteit zagen die erop wees dat Russische hackers hun wapens in stelling brachten voor het sport-evenement.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business