Tot nu toe was de Google Assistant niet geschikt voor de meeste gebruikers die wonen in België of Nederland. Daar gaat in 2018 verandering in komen.

Advertentie

Recent dook Nina met haar artikel nog in de mogelijkheden die Google Assistant te bieden heeft. Daarbij sloot ze af met de opmerking dat Google Assistant momenteel niet met de Nederlandse taal overweg kan. Dit jaar gaat daar verandering in komen, zo bleek tijdens de DNI Summit. Gedurende een presentatie bevestigde een woordvoeder van Google de komst van de Nederlandse taal naar Google Assistant.

Google-apparaten?

Het is je misschien wel opgevallen dat vrijwel alle apparaten die Google recent uitbracht niet beschikbaar waren in België of Nederland, waaronder de Google Home, Pixel-telefoons en de Pixel Buds.

[related_article id=”222153″]

Met de Home-luidspreker en Pixel-telefoons ligt de focus echt op Google Assistant – Google Assistant werkt tot dusver alleen met de volgende talen: Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans en Japans – dus het mag ook geen enorme verassing zijn dat de apparaten niet verkrijgbaar zijn. Of er een verandering gaat komen in de beschikbaarheid van Google-apparaten als Nederlands een van de ondersteunde talen is – en wat er dan mogelijk wel beschikbaar zal zijn – is onbekend.

Beschikbaarheid Google Assistant

Tijdens de DNI Summit werd weliswaar aangegeven dat Google Assistant ondersteuning zal krijgen voor de Nederlandse taal, maar er werd geen tijdsaanduiding voor gegeven. In mei vindt zoals gewoonlijk Google I/O weer plaats, het evenement waar Google de meeste nieuwe aankondigingen doet. Mogelijk dat Google tijdens deze conferentie een tipje van de sluier zal oplichten van de tijdsaanduiding voor de beschikbaarheid in België en Nederland.