Nieuws

Intel optimaliseert automatisch je games met één muisklik

Intel introduceert een nieuwe functie in de laatste driver-update die automatisch game-instellingen aanpast zodat een spel optimaal draait op jouw systeem.

Intel introduceert in de laatste driver-update een nieuwe functie die de instellingen van games automatisch optimaliseert voor je systeemconfiguratie. De feature past de in-game settings aan zodat de game optimaal werkt op de ingebouwde grafische chip van je Intel-processor.

Om gebruik te kunnen maken van de ‘Automatic Game Settings’-functie, moet je over een computer beschikken met een Intel Skylake of nieuwere processor. De update biedt ook ondersteuning voor de Kaby Lake G-processoren met geïntegreerde AMD Radeon Vega gpu.

De ‘Automatic Game Settings’-functie is in de Intel-software te bereiken door op het ‘gaming’-icoontje te klikken. Met één druk op de knop worden de instellingen van een game automatisch aangepast om vloeiend te draaien op de geïntegreerde grafische kaart.

Beperkte ondersteuning

Voorlopig is de ondersteuning voor games nog beperkt.. Toch biedt de software de mogelijkheid om enkele populaire games al automatisch te optimaliseren. Als je Battlefield 1 en 4, Call of Duty WWII, Destiny 2, Dota 2, Grand Theft Auto V, League of Legends, American Truck Simulator, World of Tanks of Overwatch speelt op een laptop of desktop met een Intel-processor, dan kan je de nieuwe functie al uittesten.

In de toekomst wordt het aantal ondersteunde games verder uitgebreid, maar de eerste driver met ‘Automatic Game Settings’-ondersteuning  is ondertussen al beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business