Nieuws

Nokia verstevigt comeback met meer nostalgie en premium smartphone

HMD Global verstevigt zijn positie op de telefoonmarkt met de introductie van vijf nieuwe Nokia-telefoons.

Nadat het vorig jaar zorgde voor de hype van de beurs met de introductie van de vernieuwde Nokia 3310, keert HMD Global dit jaar terug naar het Mobile World Congress om de comeback van het merk verder kracht bij te zetten.

“Op iets meer dan een jaar tijd hebben we 11 nieuwe telefoons gelanceerd”, vertelt Florian Seiche, CEO van HMD Global. “We zijn aanwezig in meer dan 170 landen en verkochten meer dan 70 miljoen telefoons in het afgelopen jaar.”

Voor het grootste deel zijn dat natuurlijk feature phones: Nokia is daarin wereldwijd de nummer één, benadrukt Seiche. Tijdens de persconferentie in Barcelona lanceert HMD Global daarom opnieuw een feature phone gebaseerd op een oude klassieker:  de Nokia 8110 4G. Die biedt het gebruiksgemak van de klassieke gsm, en breidt dat uit met onder meer toegang tot Facebook, Twitter, Google Maps, Google Assistant en de mogelijkheid om een wifi-hotspot op te zetten. De originele curve blijft behouden. Het toestel is dan ook niet toevalig beschikbaar in banaangeel.

De Nokia 8110 4G is vanaf mei beschikbaar voor 79 euro.

Nokia 1

Daarnaast lanceert HMD Global de Nokia 1, een smartphone die net zoals de Alcatel 1X op het nieuwe Android Go (Oreo Edition) draait. Dat is een afgeslankte versie van Android die niet alleen responsiever is, maar ook minder plaats in beslag neemt op het interne geheugen van de smartphone. Het toestel zal minder dan 100 euro kosten.

Nokia 6

Ook de Nokia 6 krijgt een update. Onder de motorkap wordt hij van een Snapdragon 630 voorzien, terwijl aan softwarezijde voor het Android One-platform wordt gekozen. Eerder maakte ook al HTC die keuze met de U11 Life. Android One biedt een pure Android-ervaring, met twee jaar lang gegarandeerde systeemupdates en drie jaar lang veiligheidspatches. Nokia bood al langer deze garanties, maar officialiseert dat nu door Android One te omarmen.

Verder wordt de nieuwe Nokia 6 uitgerust met Zeiss-lenzen en ondersteunt hij de bothies van de Nokia 8 en gezichtsherkenning. Ook draadloos opladen behoort tot de mogelijkheden.

De vernieuwde Nokia 6 krijgt een adviesprijs van 279 euro en is beschikbaar vanaf begin april.

Nokia 7 Plus

De aankondigingen volgden elkaar in snel tempo op tijdens de persconferentie. In één adem lanceerde het ook de Nokia 7 Plus, een 6 inchsmartphone met 18:9-schermresolutie. De 7 Plus draait op een Snapdragon 660 en heeft een dubbel camerasysteem met twee Zeiss-lenzen aan de achterkant, waarvan één telelens. De andere is uitgerust met Nokia’s variant van wat HTC destijds UltraPixel noemde. De technologie combineert vier pixels tot één, om zo betere beelden in uitdagende lichtomstandigheden af te leveren. HMD belooft een batterijleven van twee dagen.

De Nokia 7 Plus draait ook op Android One is vanaf april beschikbaar voor een adviesprijs van 399 euro.

Nokia 8 Sirocco

Tot slot lanceert Nokia een nieuw high-end vlaggenschip: de Nokia 8 Sirocco. De dunne smartphone heeft afgebogen randen, zoals we steeds vaker zien bij premium toestellen. Het toestel lijkt op die manier op de Galaxy S7 van Samsung destijds. De voorzijde van de Sirocco is vrijwel helemaal vervaardigd uit Gorilla Glass 5. Nokia geeft zijn telefoon een IP 67-rating mee. De smartphone kan zo tegen een spatje water, al hebben veel toestellen in deze prijsklasse een IP 68-rating, wat ze nog robuuster maakt.

De Nokia 8 Sirocco krijgt een adviesprijs van 749 euro mee en is net als alle andere toestellen vanaf begin april beschikbaar, eveneens met Android One.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business